Διαμαρτυρία για την επιστροφή των Ελγίνειων μέσα στο Βρετανικό Μουσείο

«Mόλις 6.000 ελληνικά αντικείμενα από τα 100.000 βλέπει το κοινό»

Όλα όσα είπε ο Αυγουστίνος Γαλιάσος ιδρυτής του Greeklist.co.uk.

Για πρώτη φορά, Έλληνες του Λονδίνου και Βρετανοί Φιλέλληνες με αγάπη για την Κλασσική εποχή θα ενώσουν αυτό το Σάββατο (18 Ιουνίου στις 13:45) τις φωνές τους, ζητώντας την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα.  

Σε αυτό το πλαίσιο, η “βρετανική επιτροπή για την επανένωση των μαρμάρων του Παρθενώνα”, μαζί με μέλη της πλατφόρμας “Greeklist” και της ομάδας “Έλληνες στο Λονδίνο” που αριθμεί 65.000 μέλη, προγραμματίζουν μια διαμαρτυρία, η οποία μάλιστα θα διεξαχθεί μέσα στο Βρετανικό Μουσείο.

γλυπτά Παρθενώνα

φωτ. AP

«Η κινητοποίηση έρχεται σε μια χρονική στιγμή όπου συμπληρώνονται 13 χρόνια από τη λειτουργία του Μουσείου της Ακρόπολης στην Αθήνα. Θα φωνάξουμε όλοι δυνατά και θα απαιτήσουμε την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα στον φυσικό τους χώρο και στο υπερσύγχρονο μουσείο της Ακρόπολης που φτιάχτηκε με σκοπό να τα στεγάσει. Έχουμε πάρει ήδη άδεια να βρεθούμε μέσα στο Βρετανικό Μουσείο, αφού περάσουμε το security check», είπε στο star.gr ο Αυγουστίνος Γαλιάσος ιδρυτής του Greeklist.co.uk.

Times για Βρετανικό Μουσείο: «Επιστρέψτε τα μάρμαρα και φτιάξτε αντίγραφα»

Βρετανικό Μουσείο: «Mόλις 6.000 ελληνικά αντικείμενα από τα 100.000 βλέπει το κοινό»

Σύμφωνα με τον κ. Γαλιάσο, η βρετανική επιτροπή για την επανένωση των μαρμάρων του Παρθενώνα, μετρά τουλάχιστον τέσσερις δεκαετίες ζωής και έχει στόχο ύπαρξης την επιστροφή των γλυπτών στην Αθήνα. 

«Η επιτροπή αποτελείται από Βρετανούς Φιλέλληνες, ανάμεσα στους οποίους φιγουράρουν ονόματα πολύ γνωστών καθηγητών του πανεπιστημίου του Cambridge, καθώς και η πολύ γνωστή ηθοποιός Janet Suzman, η οποία είναι διάσημη για την ερμηνεία της στον ρόλο της Κλεοπάτρας τη δεκαετία του ’70.

Μετά από ερώτηση της επιτροπής στο Βρετανικό Μουσείο, προέκυψε ότι το μουσείο αν και έχει στην κατοχή του τουλάχιστον 100.000 ελληνικά αντικείμενα αποθηκευμένα, αυτά που μπορούν να δουν τελικά οι επισκέπτες του μουσείου είναι λιγότερα από 6.000», είπε μιλώντας στο star.gr.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top