Χάος στη Βρετανία: Ακυρώνεται η μία πτήση μετά την άλλη

Άφησαν πιλότο και επιβάτες εγκλωβισμένους για τρεις ώρες!

Εικόνες χάους στα αεροδρόμια της Βρετανίας - Βίντεο από Open

Συνεχίζεται το χάος στη Βρετανία με τις ξαφνικές ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων, λόγω έλλειψης προσωπικού εδάφους, ενώ τα αεροδρόμια της χώρας πλημμυρίζουν από απελπισμένους επιβάτες και παρατημένες βαλίτσες.

Μ. Βρετανία: Το fish and chips κινδυνεύει από τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ένας πιλότος κάλεσε την αστυνομία για να απεγκλωβίσει αυτόν και τους εκατοντάδες επιβάτες αεροσκάφους που είχε μείνει παρατημένο για τρεις ώρες σε διάδρομο απογείωσης στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ.Το προσωπικό εδάφους του αεροδρομίου έκανε τόση ώρα να φορτώσει τις αποσκευές, που η πτήση ακυρώθηκε και δεν υπήρχε κανένας υπάλληλος να βοηθήσει τους επιβάτες να αποβιβαστούν από το αεροπλάνο.

Μια μητέρα εγκλωβίστηκε στο αεροδρόμιο Γκάτγουικ για 22 ολόκληρες ώρες μαζί με τον 5χρονο γιο της, καθώς η πτήση που είχαν κλείσει ήταν υπερπλήρης. Στο αεροδρόμιο Χίθροου, οι ουρές έφταναν έως το πάρκινγκ του Terminal 1.

Βρετανία: Χιλιάδες εργαζόμενοι και εταιρίες δοκιμάζουν την εργασία 4 ημερών

Δεκάδες πτήσεις ακυρώνονται καθημερινά, πολλές από τις οποίες την τελευταία στιγμή και ενώ οι επιβάτες έχουν φτάσει ήδη στα αεροδρόμια. Το πρόβλημα στη Βρετανία έχει δημιουργηθεί από τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού, καθώς κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού χάθηκαν πολλές θέσεις εργασίας από τα αεροδρόμια. Ο κλάδος ζητούσε οικονομική στήριξη από την κυβέρνηση. Τώρα δεν μπορούν να βρουν προσωπικό να καλύψουν και πάλι τις απαραίτητες πια αυτές θέσεις.

Η κυβέρνηση από τη μεριά της κατακρίνει τις αεροπορικές εταιρίες, λέγοντας πως έκοψαν περισσότερα εισιτήρια από όσα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν.

Πολλοί Βρετανοί είχαν κανονίσει ταξίδια ενόψει των εορτασμών για τον πλατινένιο Ιωβηλαίο της βασίλισσας Ελισάβετ και είδαν τα σχέδιά τους να τινάζονται στον αέρα.

Η βασίλισσα Ελισάβετ με μπαστούνι και τον Τομ Κρουζ στο πλευρό της

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top