Νέα προειδοποίηση του ΠΟΥ για την ευλογιά των πιθήκων

«Τα εργαλεία διαχείρισης της νόσου δεν είναι άμεσα διαθέσιμα»

Ο ΠΟΥ προειδοποιεί για την ευλογιά των πιθήκων - Βίντεο από Star

Δεν είναι ακόμη σαφές εάν η εξάπλωση της ευλογιάς των πιθήκων μπορεί να περιοριστεί πλήρως, προειδοποίησε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Ευλογιά των πιθήκων: Τα τέσσερα βασικά ερωτήματα των επιστημόνων

Ο στόχος του ΠΟΥ είναι να περιορίσει την εξάπλωση σταματώντας τη μετάδοση του ιού από άνθρωπο σε άνθρωπο, στον μέγιστο δυνατό βαθμό.

ΠΟΥ: Πόσο πιθανό είναι να γίνει πανδημία η ευλογιά των πιθήκων

«Τα εργαλεία για τη διαχείριση της νόσου, όπως τα άμεσα διαθέσιμα διαγνωστικά μέσα, τα εμβόλια και οι θεραπείες, πιθανότατα δεν θα είναι αμέσως ή ευρέως προσβάσιμα», ανέφερε ο Οργανισμός σε μια ανακοίνωσή του.

Τα πρώτα κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων κατέγραψαν Ουγγαρία και Νορβηγία

Περισσότερες από 20 χώρες, όπου η ευλογιά των πιθήκων δεν είναι ενδημική, έχουν αναφέρει κρούσματα τις τελευταίες εβδομάδες. Περισσότερα από 300 επιβεβαιωμένα ή ύποπτα κρούσματα έχουν καταγραφεί στην Ευρώπη.

Ευλογιά πιθήκων – Ανεμοβλογιά: Πώς να ξεχωρίσετε τις δύο ασθένειες

Στην Ουγγαρία και τη Νορβηγία επιβεβαιώθηκαν σήμερα τα πρώτα κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Ουγγαρία, ο ασθενής είναι ένας άνδρας 38 ετών και οι υγειονομικές αρχές εξακολουθούν να ερευνούν εάν ταξίδεψε στο εξωτερικό πρόσφατα. Στην Νορβηγία ο ασθενής είχε ταξιδέψει πρόσφατα στο εξωτερικό και το κρούσμα συνδέεται με το συνεχιζόμενο ξέσπασμα στην Ευρώπη

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top