Σύνοδος Κορυφής: Ο Μακρόν πιέζει τον Ούγγρο Πρόεδρο για εμπάργκο

«Χαμηλές οι προσδοκίες» της Φον ντερ Λάιεν για συμφωνία σε κυρώσεις

Σύνοδος Κορυφής: Ο Μακρόν πιέζει τον Ούγγρο Πρόεδρο Ορμπάν

Χαμηλές προσδοκίες για την επίτευξη συμφωνίας για το έκτο πακέτο κυρώσεων μέσα στις επόμενες 48 ώρες εξέφρασε η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν προσερχόμενη στην έκτακτη Σύνοδο Κουρφής στις Βρυξέλλες.

ΕΕ: Συμφωνία για κοινή αγορά αερίου, LNG και υδρογόνου

«Eργαστήκαμε πολύ σκληρά και με επιτυχία για τα πέντε πακέτα κυρώσεων ήδη. Ποτέ δεν ήταν εύκολο. Είναι το ίδιο τώρα με το έκτο πακέτο. Η Επιτροπή και η γαλλική προεδρία εργάζονται εντατικά τις τελευταίες ημέρες για να προχωρήσουμε με αυτό το πακέτο. Δεν είμαστε ακόμη εκεί. Έχει ωριμάσει σίγουρα»,  ανέφερε η Πρόεδρος της Επιτροπής και σημείωσε ότι το κλειδί για την επιτυχία είναι η αλληλεγγύη με την Ουκρανία και η ενότητα της ΕΕ.

Χαμηλές προσδοκίες για την επίτευξη συμφωνίας για το έκτο πακέτο κυρώσεων μέσα στις επόμενες 48 ώρες εξέφρασε η Πρόεδρος της Κομισιόν

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες «πρεσάρουν» τον Ούγγρο Πρόεδρο για να μπει εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο

Ένας από τους εκπρόσωπους που δυσχεραίνουν την επίτευξη συμφωνίας για τις κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας είναι ο Πρόεδρος της Ουγγαρίας που έχει έντονες αντιρρήσεις στην επιβολή εμπάργκο για το ρωσικό πετρέλαιο. 

«Πολωνία και Βουλγαρία θα λάβουν φυσικό αέριο από γειτονικές χώρες της ΕΕ»

Οι φωτογραφίες που έρχονται στο φως από τη Σύνοδο Κορυφής «μαρτυρούν» πως οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι ηγέτες προσπαθούν να πιέσουν τον Βικτόρ Ομπάν προς την σωστή κατεύθυνση. Μάλιστα, χαρακτηριστικά είναι τα στιγμιότυπα κατά τα οποία ο Εμανουέλ Μακρόν μιλά σε αυστηρό τόνο στον Ούγγρο ομόλογό του. 

Σύνοδος Κορυφής: Ο Μακρόν πιέζει τον Ούγγρο Πρόεδρο για εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο

Αντίστοιχες παραινέσεις του απευθύνουν και άλλοι ηγέτες, όπως ο πρωθυπουργός του Βελγίου, η πρωθυπουργός της Φινλανδίας. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top