Πιλότοι κοιμήθηκαν εν ώρα πτήσης

Δεν επικοινωνούσαν με τον Πύργο Ελέγχου για δέκα λεπτά

αεροπλάνο

Συναγερμός σήμανε στις γαλλικές αρχές το βράδυ της 30ης Απριλίου προς 1η Μαΐου, όταν η πτήση AZ609 της Ita Airways από Νέα Υόρκη με προορισμό τη Ρώμη σταμάτησε να επικοινωνεί με τον πύργο ελέγχου, καθώς πέρναγε πάνω από τη χώρα

Σύμφωνα με πληροφορίες όταν το αεροπλάνο έφτασε πάνω από τη νότια Γαλλία, ο πύργος ελέγχου της Μασσαλίας προσπάθησε να επικοινωνήσει με το αεροσκάφος, χωρίς όμως να λάβει καμία απάντηση από τους πιλότους για τουλάχιστον δέκα λεπτά. 

Δύο γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη απογειώθηκαν για να συνοδεύσουν το αεροσκάφος, καθώς υπήρχε φόβος τρομοκρατικής ενέργειας.

Μετά από λίγη ώρα όμως οι πιλότοι απάντησαν κι έτσι έληξε ο συναγερμός. 

Η πτήση έφτασε στη Ρώμη και οι επιβάτες ήταν ήρεμοι και ψύχραιμοι, καθώς δεν είχαν παρατηρήσει τίποτα ασυνήθιστο. 

Η αεροπορική εταιρεία ξεκίνησε έρευνα για το συμβάν. Ο κυβερνήτης του αεροσκάφους ισχυρίστηκε ότι υπήρξε βλάβη στο σύστημα επικοινωνίας, όμως από τους ελέγχους προέκυψε ότι το σύστημα λειτουργούσε κανονικά. 

Αυτό που προέκυψε είναι ότι μάλλον για ένα μικρό διάστημα και οι δύο πιλότοι κοιμόντουσαν και το αεροσκάφος πετούσε με τον αυτόματο πιλότο. 

Σε αυτά τα δρομολόγια συνηθίζεται ο ένας από τους δύο πιλότους να μπορεί να κοιμηθεί για λίγα λεπτά, με την προϋπόθεση ότι ο άλλος θα παραμείνει ξύπνιος. 

Η ιταλική αεροπορική εταιρεία απέλυσε τον κυβερνήτη του αεροσκάφους, καθώς, όπως είπε, θίχτηκε η σχέση εμπιστοσύνης στον εργασιακό χώρο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top