Ρωσία: Έτοιμη να αρχίσει ξανά τις ειρηνευτικές συνομιλίες με την Ουκρανία 

«Το πάγωμα των συνομιλιών έγινε αποκλειστικά με πρωτοβουλία της Ουκρανίας.»

Προς το παρόν ο πόλεμος εισέρχεται σε νέα φάση καθώς οι δυνάμεις του Ζελένσκι προετοιμάζονται για πιθανή επίθεση στα σύνορα με τη Λευκορωσία.  

Έτοιμη να αρχίσει ξανά τις ειρηνευτικές συνομιλίες με την Ουκρανία είναι η Μόσχα, σύμφωνα με δηλώσεις του Ρώσου διαπραγματευτή Βλαντιμίρ Μεντίνσκι, ο οποίος κατηγόρησε το Κίεβο για τη διακοπή τους.

Ουκρανία: Ισόβια σε 21χρονο Ρώσο στρατιώτη που σκότωσε άμαχο 

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη που παραχώρησε στη δημόσια τηλεόραση της Λευκορωσίας: «Από την πλευρά μας, είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε τον διάλογο. Το πάγωμα των συνομιλιών έγινε αποκλειστικά με πρωτοβουλία της Ουκρανίας. H μπάλα είναι στη δική τους πλευρά». Ο Μεντίνσκι που είναι σύμβουλος στο Κρεμλίνο και έχει αναλάβει τις διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία, πρόσθεσε ότι η Ρωσία ποτέ δεν αρνήθηκε τις διαπραγματεύσεις.

Vladimir Medinsky

Ο Ρώσος διαπραγματευτής, Βλαντιμίρ Μεντίνσκι (AP)

Ουκρανία: «Πιθανή επίθεση στη χώρα από τα σύνορα με τη Λευκορωσία»

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι διαπραγματεύσεις ξεκίνησαν στις 24 Φεβρουαρίου, αφού οι ρωσικές δυνάμεις μπήκαν στην Ουκρανία. Οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών συναντήθηκαν τον Μάρτιο στην Τουρκία και πραγματοποιήθηκαν συνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη, αλλά χωρίς επιτυχία.

Ουκρανία: Δεκάδες γυναίκες ανάμεσα στους αιχμαλώτους του Αζοφστάλ

Διαπραγματεύσεις Ρωσίας - Ουκρανίας

Ο Βλαντιμίρ Μεντίνσκι μαζί με τον Ουκρανό Ντέιβιντ Αραχαμία κατά τη διάρκεια διαπραγματεύσεων στην Τουρκία (AP)

Ο Ουκρανός διαπραγματευτής Μιχαΐλο Ποντολιάκ είπε την περασμένη Τρίτη ότι οι συνομιλίες «αναστέλλονται», καθώς η Ρωσία ανασύνταξε τις δυνάμεις της και τώρα επικεντρώνει την «ειδική επιχείρηση», όπως αποκαλεί τον πόλεμο, στην ανατολική Ουκρανία.

Ουκρανία: Συγκλονιστικό βίντεο από βομβαρδισμό στο Χάρκοβο

 
 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top