Κίνα: Μάλλον ο πιλότος οδήγησε το Βoeing στη συντριβή τον Μάρτιο

Αποκαλύψεις από την Wall Street Journal - Τι έδειξε το μαύρο κουτί

Μία αποκάλυψη έκανε σήμερα η Wall Street Journal σχετικά με τη συντριβή του κινεζικού Boeing 737-800. Όλα δείχνουν πως το αεροπλάνο έπεσε εσκεμμένα πθανότατα από τον πιλότο, ή ίσως από κάποιον επιβάτη που μπήκε στο πιλοτήριο. 

Η πτήση MU5375 πετούσε από το Κουνμίνγκ στη Γκουανκζού της Κίνας στις 21 Μαρτίου όταν ξαφνικά έπεσε σε ύψος 29.000 ποδιών σε μια λοφοπλαγιά με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι 132 επιβαίνοντες.

Κίνα: Βρέθηκε το ένα μαύρο κουτί του μοιραίου Boeing 737

Ευτυχώς, οι ερευνητές βρήκαν τα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους στο σημείο της συντριβής και τα έστειλαν για ανάλυση στις ΗΠΑ. Όπως αποδείχτηκε, κάποιος – πιθανώς ο πιλότος ή άτομο που εισέβαλε διά της βίας στο κόκπιτ, ώθησε το αεροσκάφος στη μοιραία πτώση. 

Συντριβή αεροσκάφους στην Κίνα- 1

«Το αεροσκάφος έκανε ακριβώς ό,τι το διέταξε κάποιος στο πιλοτήριο», γράφει η WSJ, η οποία έχει ως πηγή της άτομο που συμμετέχει στην έρευνα των Αμεικανών. 

Το συμπέρασμα αυτό συνάδει και με το γεγονός ότι οι ερευνητές που βρέθηκαν στα συντρίμμια του Boeing δεν εντόπισαν μέχρι στιγμής κάποιο μηχανικό πρόβλημα. Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Κίνας (CAAC) είχε δηλώσει ότι το πλήρωμα πληρούσε τις απαιτήσεις ασφαλείας πριν την απογείωση, το αεροσκάφος δεν μετέφερε επικίνδυνα υλικά και δεν συνάντησε κακοκαιρία. Ωστόσο, η ολοκλήρωση της έρευνας για την πτώση του αεροσκάφους μπορεί να πάρει χρόνια. 

Συντριβή αεροσκάφους στην Κίνα- 2

Μάλιστα, η WSJ λέει πως πιθανότατα ο πιλότος οδήγησε το αεροσκάφος στη συντριβή, κάτι που η κινεζική εταιρεία έχει απορρίψει ως ενδεχόμενο. 

Κίνα: Βίντεο από την κάθετη «βουτιά» του Boeing 737 πριν τη συντριβή

Αξίζει να σημειωθεί πως όταν έπεσε το αεροπλάνο, η κινεζική κυβέρνηση επιστράτευσε μηχανισμό λογοκρισίας, προκειμένου οι δημοσιογράφοι να μη μπορούν να πάνε στο σημείο. 

Το περιστατικό πάντως θυμίζει την εσκεμμένη συντριβή αεροσκάφους τον Μάρτιο του 2015 στις γαλλικές Άλπεις. Τότε, ο πιλότος αυτοκτόνησε με αυτόν τον τραγικό τρόπο, οδηγώντας μαζί του στον θάνατο και τους 144 επιβάτες και έξι μέλη του πληρώματος. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top