Σουηδία: Ζητά επίσημες εγγυήσεις ασφαλείας για την ένταξη στο ΝΑΤΟ

Τι δήλωσε η πρωθυπουργός της Σουηδίας Μαγκνταλένα Άντερσον

Το κυβερνών Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Σουηδίας ανακοίνωσε την έγκριση της υποψηφιότητας της χώρας για την ένταξή της στο ΝΑΤΟ.

Σε μια ιστορική απόφαση για τη χώρα προχώρησε σήμερα η κυβέρνηση της Σουηδίας, δίνοντας το «πράσινο φως» για την υποψηφιότητα της χώρας προς ένταξη στη βορειοατλαντική συμμαχία.

«Αύριο θα διασφαλίσω ότι υπάρχει ευρεία κοινοβουλευτική υποστήριξη στην Βουλή για την αίτηση ένταξης της Σουηδίας και στην συνέχεια θα λάβουμε μία κυβερνητική απόφαση», δήλωσε η πρωθυπουργός της Σουηδίας Μαγκνταλένα Άντερσον κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Στοκχόλμη.

Τουρκία: Οι όροι που βάζει για την ένταξη Φινλανδίας - Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Μία κοινή υποψηφιότητα στο ΝΑΤΟ με τη Φινλανδία είναι το καλύτερο για την Σουηδία και την ασφάλειά της, πρόσθεσε η πρωθυπουργός.

Οι ανάγκες ασφαλείας της Σουηδίας υπηρετούνται με τον καλύτερο τρόπο από την ένταξη στο ΝΑΤΟ, δήλωσε η Μαγκνταλένα Αντερσον, αφού το κόμμα της, το κυβερνών Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα, άλλαξε την πολιτική του γραμμή εγκαταλείποντας την πάγια άρνησή του για ένταξη της χώρας στην Συμμαχία, στον απόηχο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Τσαβούσογλου: Πιο διαλλακτικός για τη Φινλανδία - «Προκλητική» η Σουηδία

«Το καλύτερο για την ασφάλεια της Σουηδίας και του σουηδικού λαού είναι η ένταξη στο ΝΑΤΟ», δήλωσε η σουηδή πρωθυπουργός.

«Πιστεύουμε ότι η Σουηδία χρειάζεται τις επίσημες εγγυήσεις ασφαλείας που συνοδεύουν την ένταξη στο ΝΑΤΟ», πρόσθεσε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top