Microsoft: Καλύπτει τα έξοδα για εργαζόμενες που θέλουν να κάνουν άμβλωση

Η κάλυψη θα αφορά υπηρεσίες άμβλωσης και θεραπείες επαναπροσδιορισμού φύλου

Microsoft

Η Microsoft ανακοίνωσε χθες ότι θα επεκτείνει την κάλυψη που προσφέρει στους εργαζόμενούς της στις ΗΠΑ για υπηρεσίες άμβλωσης και όσες συνδέονται με τον επαναπροσδιορισμό φύλου, προκειμένου να περιλαμβάνεται και το κόστος μετακίνησης.

Μπάιντεν: Φοβάμαι ότι ο Πούτιν δεν έχει τρόπο να τελειώσει τον πόλεμο

Αρκετές εταιρείες, ανάμεσά τους η Yelp Inc, Citigroup, Levi Straus & Co και η Amazon, έχουν ήδη δεσμευθεί να καλύπτουν το κόστος για τις εργαζόμενές τους στις ΗΠΑ που θα αναγκάζονται να ταξιδέψουν σε άλλη περιοχή ή και πολιτεία προκειμένου να υποβληθούν σε άμβλωση.

 

Συνεχίζουν οι περιορισμοί για τις αμβλώσεις στις ΗΠΑ 

Άλλες μεγάλες εταιρίες όπως η Walmart και η Target δεν έχουν προβεί σε ανακοινώσεις μετά τη διαρροή την προηγούμενη εβδομάδα σχεδίου απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, σύμφωνα με το οποίο αυτό πρόκειται να ανατρέψει την ιστορική του απόφαση του 1973 με την οποία νομιμοποιήθηκαν οι αμβλώσεις στη χώρα.

amvlosi

Χάρη στην κάλυψη της εταιρείας, οι εργαζόμενες θα έχουν πρόσβαση σε κρίσιμης σημασίας ιατρική περίθαλψη / πηγή: UNSPLASH 

Το θέμα είναι ακόμη πιο επείγον καθώς 31 πολιτείες των ΗΠΑ υιοθέτησαν φέτος νέους περιορισμούς στις αμβλώσεις, σύμφωνα με τους αναλυτές του ινστιτούτου Guttmacher.

Η Microsoft «θα εξακολουθήσει να κάνει ό,τι μπορεί βάσει της νομοθεσίας για να προστατεύει τα δικαιώματα των εργαζομένων της και να τους στηρίζει» ώστε να έχουν πρόσβαση σε κρίσιμης σημασίας ιατρική περίθαλψη. Σε αυτή, σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας, περιλαμβάνονται υπηρεσίες όπως η άμβλωση και θεραπείες που αφορούν τον επαναπροσδιορισμό φύλου.

Τα διαπιστευτήριά του στην ΠτΔ επέδωσε ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα

«Η στήριξη επεκτείνεται για να περιλαμβάνει την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης για αυτές και άλλες ιατρικές υπηρεσίες η πρόσβαση στις οποίες είναι περιορισμένη λόγω του τόπου διαμονής ενός εργαζομένου», πρόσθεσε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top