Αλίνα Καμπάεβα: Κυρώσεις από την ΕΕ στην ερωμένη του Πούτιν

Στο στόχαστρο και ο Πατριάρχης Κύριλλος

Αλίνα Καμπάεβα Βλαντίμιρ Πούτιν

Κυρώσεις στην Αλίνα Καμπάεβα σχεδιάζει να επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ φημολογείται ότι είναι η σύντροφος του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Πούτιν: Μαζεύουν υπογραφές για να διώξουν την «ερωμένη» του από την Ελβετία

Όπως έγινε γνωστό στο στόχαστρο μπάινει και ο επικεφαλής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Πατριάρχης Κύριλλος. Ο Κύριλλος έχει δώσει την ευλογία του στον πόλεμο στην Ουκρανία καθώς αποτελεί εδώ και χρόνια σύμμαχο του Κρεμλίνου.

Ο Κύριλλος και η Καμπάεβα είναι μόνο δύο από τους δεκάδες ανθρώπους που θα αντιμετωπίσουν  ταξιδιωτική απαγόρευση στην ΕΕ και πάγωμα περιουσιακών στοιχείων. Και όλα αυτά λόγω των νέων περιορισμών που ζητούνται από την ΕΕ. 

Στην λίστα των κυρώσεων είναι πάνω από 1000 ισχυροί Ρώσοι τα ονόματα των οποίων πρέπει να εγκριθούν από τα κράτη μέλη της ΕΕ. Σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές στον βρετανικό Guardian το όνομα της Καμπάεβα έχει εμφανιστεί στο προσχέδιο της λίστας των κυρώσεων και περιγράφεται ως «στενά συνδεδεμένη με τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν».

Η Αλίνα Καμπάεβα υπήρξε χρυσή Ολυμπιονίκης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 στο άθλημα της ρυθμικής γυμναστικής ήταν επίσης σημαιοφόρος στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Σότσι το 2014. Διετέλεσε για έξι χρόνια βουλευτής εκπροσωπώντας το κόμμα του Πούτιν. 

Το 2008 εφημερίδα της Μόσχας ανέφερε ότι ο πρόεδρος Πούτιν χώρισε την σύζυγό του σκόπευε να παντρευτεί την Καμπάεβα. Το Κρεμλίνο διέψευσε κατηγορηματικά την ιστορία και η εφημερίδα έκλεισε αμέσως μετά. 

Ο Πούτιν ανακοίνωσε τον χώρισμό του μετά από 30 χρόνια γάμου. Το όνομα ωστόσο της Καμπάεβα είχε ήδη συμπεριληφθεί στη λίστα των κυρώσεων. 

Αλίνα Καμπάεβα: Αγνώριστη η κρυφή ερωμένη του Πούτιν

Σύμφωνα με την Wall Street Journal η αμερικανική κυβέρνηση τον περασμένο μήνα ανέστειλε την επιβολή κυρώσεων στην Καμπάεβα λόγω του ότι ο Ρώσος πρόεδρος θα το θεωρούσε προσωπική επίθεση.

Ο Λευκός Οίκος επέμεινε ότι κανείς δεν είναι ασφαλής από κυρώσεις και διέψευσε κατηγορηματικά την αναφορά.Η ΕΕ και οι ΗΠΑ έχουν επιβάλλει κυρώσεις στα ενήλικα παιδιά του Πούτιν, τη Μαρία Βορόντσοβα και την Κατερίνα Τιχόνοβα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top