Σε αναπηρικό αμαξίδιο ο Πάπας Φραγκίσκος - Τι συμβαίνει με την υγεία του

Είναι η πρώτη δημόσια εμφάνιση πάνω σε αναπηρικό καροτσάκι

Σε αναπηρικό αμαξίδιο ο Πάπας Φραγκίσκος - AP Video

Ο Πάπας Φραγκίσκος εθεάθη για πρώτη φορά να χρησιμοποιεί αναπηρικό καροτσάκι δημόσια, μερικές ημέρες αφότου αποκάλυψε ότι έκανε θεραπεία για το γόνατο.

Ο Ποντίφικας, ο οποίος υποφέρει από πόνο στο δεξί του γόνατο εδώ και αρκετό καιρό, οδηγήθηκε σε αίθουσα ακροατηρίου του Βατικανού για μια συνάντηση με μοναχές. 

Πάπας Φραγκίσκος αναπηρικό καροτσάκι

Ο Πάπας Φραγκίσκος εμφανίστηκε πρώτη φορά δημόσια με αναπηρικό καροτσάκι - AP Image

Πάπας Φραγκίσκος

πάπας Φραγκίσκος σε καροτσάκι

Σε συνέντευξή του στην «Corriere della Sera» την Τρίτη, ο 85χρονος Πάπας Φραγκίσκος είπε ότι επρόκειτο να υποβληθεί σε μια μικρή επέμβαση, λόγω καταπόνησης των συνδέσμων.

Την περασμένη εβδομάδα, στο τέλος ενός ακροατηρίου με επισκόπους από τη Σλοβακία, ο Πάπας, καθισμένος σε μια καρέκλα, ζήτησε συγγνώμη που δεν μπόρεσε να σηκωθεί όρθιος για να χαιρετήσει τους καλεσμένους του.

Υπάρχει πρόβλημα, αυτό το γόνατο δε λειτουργεί. Πρέπει να υπακούσω τις συμβουλές του γιατρού, ο οποίος μου είπε να μην περπατήσω.

Αν και ο Πάπας έχει χρησιμοποιήσει αναπηρικό καροτσάκι και στο παρελθόν, αυτή ήταν η πρώτη φορά που εμφανίστηκε σε αυτό δημόσια.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ποντίφικας, πριν μερικές ημέρες, είχε δηλώσει έτοιμος να ταξιδέψει στη Μόσχα, αφού ζήτησε συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Ωστόσο, μέχρι σήμερα δεν έχει λάβει απάντηση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top