Ουαλία: Άγρια δολοφονία πεντάχρονου από τη μητέρα και τον πατριό του

Ο Logan είχε υποστεί φρικτά βασανιστήρια πριν τον θάνατό του

Ένοχοι για τη δολοφονία του πεντάχρονου Logan η μητέρα του και ο πατριός του. Το παιδάκι υπέμεινε φρικτά βασανιστήρια στα χέρια τους. Σοκάρουν τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη δίκη.

Ένοχοι για τη φρικτή δολοφονία του μόλις πέντε ετών Logan στην Ουαλία κρίθηκαν η μητέρα του, ο πατριός του κα ένας 14χρονος έφηβος.

Ήταν 31 Ιουλίου πέρυσι, όταν το άλλοτε χαμογελαστό αγοράκι βρέθηκε από την αστυνομία νεκρό μέσα στον ποταμό Όγκμορ, μόλις 250 μέτρα από το σπίτι του, φορώντας τις πιτζάμες του. Το προηγούμενο διάστημα πριν τον θάνατό του, ο Logan είχε παραμεληθεί από την οικογένειά του. Ο τραυλισμός του χειροτέρευε, γινόταν ιδιαίτερα άσχημος, βρεχόταν πιο συχνά και άρχισε να αυτοτραυματίζεται.

μητέρα και πατριός σκότωσαν τον πεντάχρονο γιο τους

Ο πεντάχρονος Logan

Παρά την παρέμβαση των κοινωνικών υπηρεσιών, οι υπεύθυνοι έχασαν τουλάχιστον δύο ευκαιρίες για να σώσουν το παιδί από τα νύχια των γονιών του, οι οποίοι τον κρατούσαν φυλακισμένο στη σκοτεινή κρεβατοκάμαρά του που παρομοίαζε με ένα «μπουντρούμι», απ΄όπου τελικά αποχώρησε όταν βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό στις 20 Ιουλίου.

Ο πεντάχρονος υπέστη 56 εξωτερικά κοψίματα και μώλωπες και «καταστροφικούς» εσωτερικούς τραυματισμούς, παρόμοιους με εκείνους που προκαλούνται σε τροχαίο ατύχημα υψηλής ταχύτητας.

Οι ειδικοί είπαν ότι τα τραύματα θα μπορούσαν να προκληθούν μόνο από μια «βίαιη και παρατεταμένη επίθεση» που προκλήθηκε στον Λόγκαν τις ώρες ή ημέρες πριν από το θάνατό του.

δολοφονία πεντάχρονου στην Ουαλία

Η ανικανότητα των κοινωνικών υπηρεσιών να σώσουν τον Logan και άλλα τρία παιδιά από τα χέρια των γονιών τους

Η υπόθεση της δολοφονίας του Logan ήρθε στο δως μετά τους τραγικούς θανάτους της 16 μηνών Star Hobson, του εξάχρονου Arthur Labinjo-Hughesκαι της δίχρονης Kyrell Matthews.

Μ. Βρετανία: Σκότωσαν τον εξάχρονο γιο τους - «Είναι το παιδί του διαβόλου»

Και τα τρία παιδιά δολοφονήθηκαν μετά από μήνες συστηματικής κακοποίησης από τα χέρια γονιών τους και μετά από αποτυχημένες προσπάθειες των κοινωνικών υπηρεσιών να εντοπίσουν το πρόβλημα στο οικογενειακό περιβάλλον τους και να τα σώσουν. Τόσο ο Arthur όσο και ο Logan τέθηκαν σε μεγαλύτερο κίνδυνο όταν η χώρα τέθηκε σε lockdown.

Άρθουρ - τον σκότωσαν οι γονείς του

Ο μικρός Άρθουρ που βρήκε τραγικό θάνατο από τα χέρια του πατέρα του και της μητριάς του

Οι κοινωνικοί λειτουργοί επισκέφθηκαν το σπίτι του Logan μια ημέρα πριν πεθάνει και δεν έκαναν καμία ενέργεια τον Μάιο του 2021, όταν το αγόρι έκαψε τον λαιμό του σε μια ζεστή βρύση μπάνιου. Η έρευνά τους βασίστηκε σε φωτογραφίες από τη βρύση και τα τραύματά του.

Οι μαρτυρικές στιγμές του Logan από τη μητέρα του και τον πατριό του

Οι κοινωνικές υπηρεσίες γνώριζαν επίσης ότι ο πατριός του αγοριού είχε ποινικό μητρώο για επίθεση, διάρρηξη, κατοχή κάνναβης, αντίσταση σε αστυνομικό, εκβιασμό και διαστρέβλωση της δικαιοσύνης.

Η αστυνομία απέτυχε να αναλάβει δράση ένα χρόνο νωρίτερα, όταν ο πεντάχρονος έσπασε το χέρι του. Τελικά προέκυψε εκ των υστέρων ότι το παιδί είχε πέσει από τις σκάλες, όταν τον έσπρωξε ο 14χρονος που αργότερα συμμετείχε στη δολοφονία του.

Ο πατριός του Logan χρησιμοποιούσε τιμωρίες τύπου στρατού, αναγκάζοντας το παιδί να κάνει κάμψεις μέχρι να δακρύσει και να σωριαστεί στο πάτωμα. Ο πεντάχρονος αναγκάστηκε, επίσης, πολλές φορές να στέκεται έξω από το σπίτι μόνο με τις πιτζάμες του, σύμφωνα με μαρτυρίες των γειτόνων του.

Ακόμα, σύμφωνα με το δικαστήριο, ο σύντροφος της μητέρας του παιδιού διατηρούσε «μακροχρόνιες ρατσιστικές πεποιθήσεις» που θα μπορούσαν να ήταν «σχετικές με τα κίνητρά του» στις επιθέσεις στον Λόγκαν.

Ακόμα, δεν του επέτρεπε να δει τον βιολογικό πατέρα του και τη γιαγιά του.

γονείς πεντάχρονου Logan

Η μητέρα και ο πατριός του πεντάχρονου Logan

Ο άνδρας καταγράφηκε από κάμερα να κουβαλάει το αδύνατο σώμα του Logan από το διαμέρισμα σε έναν αγωνιστικό χώρο προς το ποτάμι, όπου βρέθηκε από την αστυνομία λίγο μετά τα ξημερώματα της 31ης Ιουλίου.

Η μητέρα του καταγράφηκε να προσποιείται ότι κλαίει και να δηλώνει, άγνοια αφού τον σκότωσε.

Όσον αφορά τον 14χρονο, φέρεται να είχε απειλήσει να σκοτώσει την ανάδοχη οικογένειά του, όταν είδε μια αντίστοιχη ταινία, ενώ ζήτησε από τα κορίτσια να παίξουν ένα παιχνίδι δολοφονίας, όπου θα έβαζε τα σώματά τους μέσα σε μαύρες τσάντες.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top