Αντίθετη η Ουκρανία για τον σταυρό στο Κολοσσαίο τη Μεγάλη Παρασκευή

Πρωτοβουλία του Βατικανού να σηκώσουν τον σταυρό Ουκρανοί και Ρώσοι  

Πάπας Φραγκίσκος Σταυρός

Η Πρεσβεία της Ουκρανίας στην Αγία Έδρα, δεν συμφωνεί με την πρωτοβουλία του Βατικανού, να σηκώσουν τον ξύλινο σταυρό, κατά την αναπαράσταση της Οδού του Μαρτυρίου, την Μεγάλη Παρασκευή των Καθολικών στο Κολοσσαίο (15/4/2022), μια ουκρανική και μια ρωσική οικογένεια.

Δήμαρχος Μαριούπολης: Πάνω από 10.000 άμαχοι σκοτώθηκαν στην πόλη 

«Η πρεσβεία της Ουκρανίας στην Αγία Έδρα κατανοεί και συμμερίζεται την γενική ανησυχία στην Ουκρανία, και σε πολλές άλλες κοινότητες, σε ό,τι αφορά την ιδέα να επιλεγούν Ρωσίδες και Ουκρανές γυναίκες, οι οποίες θα πρέπει να φέρουν τον σταυρό», έγραψε στο Twitter o Ουκρανός πρέσβης 'Αντρι Γιουράς.

Πούτιν: Η Ρωσία δεν μπορεί να απομονωθεί

«Τώρα, ασχολούμεθα με το θέμα αυτό και προσπαθούμε να εξηγήσουμε τις δυσκολίες που αφορούν την υλοποίηση και ενδεχόμενες συνέπειες», πρόσθεσε.

Μεγάλη Παρασκευή των Καθολικών: O Πάπας σηκώνει τον Σταυρό 

Χθες, το Βατικανό ανακοίνωσε ότι μια οικογένεια Ρώσων και μια Ουκρανών θα σήκωναν τον ξύλινο σταυρό κατά την δέκατη τρίτη στάση της καθολικής Via Crucis, την Παρασκευή. «Πρόκειται για μια από τις στιγμές με βαθύτερη θρησκευτική σημασία: είναι η στιγμή κατά την οποία ο Χριστός αποκαθηλώνεται από τον σταυρό και το σώμα του παραδίδεται στην Παναγία», γράφει η εφημερίδα La Repubblica.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top