Ουκρανία: Βρήκε τον 4χρονο γιο της νεκρό, 26 μέρες μετά την εξαφάνισή του

«Μικρέ μου άγγελε βρίσκεσαι στον παράδεισο» λέει η μητέρα του

Συνεχίζεται η φρίκη του πολέμου στην Ουκρανία / Βίντεο: Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Ένα ακόμα παιδί νεκρό. Θύμα του πολέμου στην Ουκρανία. Ο 4χρονος Sasha Zdanovych βρισκόταν σε ένα σκάφος μαζί με τη γιαγιά του Zoya, σε μια προσπάθεια να ξεφύγουν από τις ρωσικές επιθέσεις. Το σκάφος διέσχιζε τον ποταμό Δνείπερο, κοντά στο Κίεβο, όταν αναποδογύρισε εξαιτίας ρωσικών βομβαρδισμών.

Ο θάνατος της γιαγιάς επιβεβαιώθηκε σύντομα, αλλά το παιδί ήταν εξαφανισμένο για 26 μέρες. 

Σήμερα βρέθηκε το πτώμα του από τα σωστικά συνεργεία. H 25χρονη μητέρα του, Anna Yakhno, δεν τον εγκατέλειψε, ούτε εκείνον, ούτε την ελπίδα να είναι ζωντανός. Κι ας είχε περάσει σχεδόν ένας μήνας από τότε που έχασε τα ίχνη του. 

Παιδί αποχαιρετά τους δικούς του λόγω του πολέμου στην Ουκρανία

Παιδιά αποχαιρετούν αγαπημένα τους πρόσωπα για να σωθούν από τη φρίκη του πολέμου / AP Images

Η μητέρα ήλπιζε σε ένα θαύμα  

Η μητέρα του παιδιού πίστευε ότι ο γιος της θα έβρισκε κάποιον τρόπο διαφυγής από τους Ρώσους, ότι θα τον βοηθούσε κάποιος συμπατριώτης του ή κάποιος χωρικός θα του προσέφερε καταφύγιο στο σπίτι του. 

Ορισμένοι μάλιστα ισχυρίστηκαν ότι είδαν το παιδί μαζί με άλλους πρόσφυγες που κατάφεραν να περάσουν τα σύνορα και να πάνε στη Ρουμανία, αλλά οι μαρτυρίες αυτές αποδείχτηκαν λανθασμένες.  

«Ελπίζουμε σε κάποιο θαύμα και αναμένουμε χρήσιμες πληροφορίες», είχε δηλώσει η Anna μετά την εξαφάνιση του μικρού. 

«Μικρέ μου άγγελε, βρίσκεσαι ήδη στον παράδεισο»

Η έρευνα στο σημείο εξαφάνισης του παιδιού ήταν δύσκολη, καθώς οκτώ ακόμα άνθρωποι είχαν επιχειρήσει να διαφύγουν από εκεί με ένα μικρό σκάφος.  

Η 25χρονη μητέρα είχε αναφέρει νωρίτερα ότι ο μικρός της γιος, το μοναδικό παιδί της, έμενε με τη γιαγιά του όταν ξεκίνησε ο πόλεμος.  

Ουκρανοί αφήνουν την πατρίδα τους για να σωθούν

Χιλιάδες Ουκρανοί φεύγουν από τη χώρα για σωθούν / AP Images

«Βρίσκονταν σε ένα μικρό χωριό, με δύο μόνο μαγαζιά, και δύο μέρες μετά την εισβολή τα τρόφιμα είχαν τελειώσει. Όσο περισσότερο έμεναν εκεί, τόσο χειρότερη γινόταν η κατάσταση όσον αφορά τις προμήθειες και το ρεύμα», είχε δηλώσει. 

Τις τρεις τελευταίες μέρες πριν αποφασίσουν να δραπετεύσουν με τα σκάφη, δεν υπήρχε πια ηλεκτρικό ρεύμα. 

Η νεαρή μητέρα είχε προσπαθήσει πολλές φορές να πάει να τους βρει οδικώς, αλλά κάθε φορά κατέληγε να επιστρέφει. Δεν μπορούσε να φτάσει στο χωριό τους, λόγω των βομβαρδισμών.  

Προσπαθώντας να ξεφύγουν από την κατοχή, ο Sasha και η γιαγιά του διέσχισαν τον Δνείπερο, παίρνοντας μαζί τους δύο σκυλιά. Η επικοινωνία τους με τη μητέρα είχε διακοπεί. 

Η γιαγιά του Sasha βρέθηκε νεκρή στις 11 Μαρτίου, αλλά η κόρη της δεν μπόρεσε να μαζέψει το πτώμα της και ζήτησε από τους ντόπιους να τη θάψουν.  

Ύστερα από τον εντοπισμό του νεκρού παιδιού της, η νεαρή μητέρα ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετείχαν στην έρευνα. 

«Χάρη σε εσάς το μικρό μου παιδί έχει έρθει να με συναντήσει. Sashenka, μικρέ μου άγγελε, βρίσκεσαι ήδη στον παράδεισο! Σήμερα η ψυχή του έχει ηρεμήσει». 

Συνολικά, έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 150 παιδιά από τις 24 Φεβρουαρίου που ξεκίνησε ο πόλεμος στην Ουκρανία. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top