Σανγκάη: Eπέκταση του lockdown σε ολόκληρη την πόλη

Η αύξηση των κρουσμάτων οδήγησε τις κινέζικες αρχές σε επέκταση των μέτρων

Η Σανγκάη είναι η μεγαλύτερη πόλη που βρίσκεται σε καθεστώς lockdown μέχρι σήμερα. Αν και η λήψη περιοριστικών μέτρων ανάμεσα στο δυτικό και στο ανατολικό τμήμα ήταν διαφορετική, τώρα θα επιβληθούν περισσότεροι περιορισμοί σε ολόκληρη την πόλη.  

Αναζωπύρωση κορωνοϊού στην Κίνα - Έκλεισαν τα σχολεία στη Σανγκάη

Μια γυναίκα που φοράει μάσκα για να προστατευτεί από τον κορωνοϊό κάνει βόλτα σε ένα πάρκο μαζί με το παιδί της, την Κυριακή 3 Απριλίου 2022, στο Πεκίνο. Τα κρούσματα COVID-19 στη μεγαλύτερη πόλη της Κίνας, τη Σαγκάη, εξακολουθούν να αυξάνονται  (AP Photo/Andy Wong)

Μια γυναίκα που φοράει μάσκα για να προστατευτεί από τον κορωνοϊό κάνει βόλτα σε ένα πάρκο μαζί με το παιδί της, την Κυριακή 3 Απριλίου 2022, στο Πεκίνο.  (AP Photo/Andy Wong)

 

Πάνω από  13.000 κρούσματα καθημερινά στην Σανγκάη

Πλέον καταγράφονται καθημερινά στην Σανγκάη περισσότερα από 13.000 κρούσματα, γεγονός που έχει αναγκάσει της αρχές της Κίνας να διευρύνουν τα μέτρα για την προστασία της οικονομικής πρωτεύουσας από την πανδημία του κορωνοϊού.  

Διαμαρτύρονται για τα αυστηρά μέτρα κατά του κορωνοϊού οι κάτοικοι

Οι κάτοικοι της πόλης δηλώνουν ότι η προστατευτική πολιτική είναι υπερβολικά αυστηρή, με πολλούς μάλιστα να αναφέρουν ότι δυσκολεύονται να πραγματοποιήσουν διαδικτυακή παραγγελία ακόμα και για τα είδη πρώτης ανάγκης , όπως φαγητό και νερό.  

Πλήθος από παράπονα έχει κατακλύσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τα ελλαττωματικά συστήματα παραγγελίας και οι κεντρικές εγκαταστάσεις απομόνωσης είναι γεμάτες. Επίσης, το λογιστικό κόστος συντήρησης του 25 εκατομμυρίων ανθρώπων απομονώνονται στα σπίτια τους προβλέπεται να είναι πολύ υψηλό για την περιοχή.  

Θα μεταφέρονται σε άλλες περιοχές όσοι κάτοικοι έχουν έρθει σε επαφή με κρούσμα

To Caixin, ένα από τα λίγα αξιόπιστα ενημερωτικά μέσα της Κίνας, ανακοινώνει ότι κάτοικοι που έχουν έρθει σε στενή επαφή με κρούσμα θα μεταφέρονται σε γειτονικές περιοχές. Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες λοιπόν ενδέχεται να χρειαστεί να εγκαταλείψουν για ένα χρονικό διάστημα τον τόπο κατοικίας τους. 

α κρούσματα COVID-19 στη μεγαλύτερη πόλη της Κίνας, τη Σαγκάη, εξακολουθούν να αυξάνονται

Τα κρούσματα COVID-19 στη μεγαλύτερη πόλη της Κίνας, τη Σαγκάη, εξακολουθούν να αυξάνονται  (AP Photo/Andy Wong)

Η στρατηγική πλήρους απομόνωσης που ακολουθεί η κινέζικη κυβέρνηση έχει αρχίσει να αποτελεί ένα είδος μάντρας, με την κυβέρνηση να γελοιοποιεί τις άλλες χώρες που τα θυσίασαν όλα προς τιμήν του «ανοίγματος». 

Ειδικότερα, σύμφωνα με ορισμένους γιατρούς, ένας ασθενής που θα νοσεί με τον τύπο 0 του ιού Covid-19 δεν θα είναι ανάγκη πλέον να πηγαίνει στο νοσοκομείο. Θα μπορεί απλά να κατευθύνεται προς το σπίτι του και να παραμένει μέχρι να αναρρώσει. Πρόκειται για κάτι που γνωρίζουν λίγοι κάτοικοι της Κίνας. Κάτι που τα όργανα και τα κρατικά μέσα ενημέρωσης έχουν αποφασίσει να αποκρύψουν.  

Lockdown και σε άλλες πόλεις

Έτσι, το lockdown συνεχίζεται όχι μόνο στη Σαγκάη αλλά και στην πόλη Jilin (3,6 εκατομμύρια άνθρωποι), την Changchun (εννέα εκατομμύρια), τη Xuzhou (εννέα εκατομμύρια), τη χαλυβουργική πόλη Tangshan (7,7 εκατομμύρια) και σε διάφορες άλλες πόλεις και χωριά της Κίνας. 

Το αίσθημα της πίεσης στους ανθρώπους και το οικονομικό κόστος της κατάστασης  είναι πιθανό να λάβουν τεράστιες διαστάσεις.  

Rapid Test σε κατοίκους στην περιοχή Jingan της δυτικής Σαγκάης, Δευτέρα 4 Απριλίου 2022.  (AP Photo/Chen Si)

Rapid Test σε κατοίκους στην περιοχή Jingan της δυτικής Σαγκάης, Δευτέρα 4 Απριλίου 2022.  (AP Photo/Chen Si)
 

Να σημειωθεί επίσης, ότι τουλάχιστον 38.000 άνθρωποι έχουν παραταχθεί στη Σαγκάη από άλλες περιοχές, σε ένα γεγονός που σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης αποτελεί την μεγαλύτερη εθνική ιατρική επιχείρηση από το «κλείσιμο» της Γουχάν στις αρχές του 2020. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top