Ζελένσκι στα Grammys: «Οι μουσικοί μας φορούν αλεξίσφαιρα αντί για σμόκιν»

Συγκίνησε με την ομιλία του ο Ουκρανός πρόεδρος στα μουσικά βραβεία Grammy

Η ομιλία του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην 64η τελετή απονομής των βραβείων Grammy 2022 (βίντεο Reuters)

Μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι έδωσε το «παρών» με την ομιλία του στην 64η τελετή απονομής των βραβείων Grammy 2022, συγκινώντας τους παρευρισκόμενους και τους τηλεθεατές.

Ουκρανία: Οργή στη Δύση για τη θηριωδία στην Μπούτσα

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, όπου ο πόλεμος συνεχίζεται για περίπου πέντε εβδομάδες, προχώρησε σε μια ομιλία για όσα βιώνει η χώρα του και οι πολίτες της, ζητώντας από όσους τον παρακολουθούσαν να στηρίξουν τη χώρα του με όποιον τρόπο μπορούν.

«Ο πόλεμος. Τι πιο αντίθετο από τη μουσική. Η σιωπή των κατεστραμμένων πόλεων και των σκοτωμένων ανθρώπων. Τα παιδιά μας ζωγράφιζαν πύραυλους, όχι αστέρια. Πάνω από 400 παιδιά έχουν τραυματιστεί και 153 παιδιά πέθαναν. Και δεν θα τα δούμε ποτέ να ζωγραφίζουν, ανέφερε στην αρχή της ομιλίας του.

Μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι έδωσε το «παρών» με την ομιλία του στην 64η τελετή απονομής των βραβείων Grammy 2022, συγκινώντας τους παρευρισκόμενους και τους τηλεθεατές (φωτογραφία AP)

«Ο πόλεμος δεν μας αφήνει να επιλέξουμε ποιος θα επιβιώσει και ποιος θα μείνει στην αιώνια σιωπή. Οι μουσικοί μας φορούν αλεξίσφαιρα γιλέκα αντί για σμόκιν. Τραγουδούν για τους τραυματίες στα νοσοκομεία, ακόμη και για αυτούς που δεν μπορούν να τους ακούσουν. Αλλά η μουσική ακούγεται ανεξαρτήτως συνθηκών», επεσήμανε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Η Ρωσία αποδέχθηκε προφορικά τις βασικές προτάσεις της Ουκρανίας

«Υπερασπιζόμαστε την ελευθερία μας να ζούμε, να αγαπάμε, να μας ακούν. Στη γη μας μαχόμαστε τη Ρωσία η οποία με τις βόμβες της προκαλεί μια φρικτή σιωπή. Μια σιωπή θανάτου», πρόσθεσε.

Μετά την ομιλία του Ουκρανού προέδρου, στη σκηνή ανέβηκαν ο John Legend και οι Ουκρανοί Μίκα Νιούτον και Λιούμπα Γιακιμτσούκτ και τραγούδησαν το Free  (φωτογραφία AP)

Ο πρόεδρος Ζελένσκι ανέφερε πως οι πολίτες της χώρες του είναι ήδη θρύλοι, αλλά το όνειρό του είναι να είναι ζωντανοί και ελεύθεροι: «Ελεύθεροι όπως εσύ στη σκηνή των Grammy. Γεμίστε τη σιωπή με τη μουσική σας. Γεμίστε τη σήμερα για να πείτε την ιστορία μας. Πείτε την αλήθεια για τον πόλεμο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στην τηλεόραση. Στηρίξτε μας με όποιο τρόπο μπορείτε. Οποιονδήποτε, αλλά όχι με τη σιωπή. Και μετά θα έρθει η ειρήνη», κατέληξε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Grammys 2022: Οι καλύτερες στιγμές των βραβείων και οι μεγάλοι νικητές

Μετά την ομιλία του, στη σκηνή ανέβηκε ο John Legend μαζί με τους Ουκρανούς καλλιτέχνες Μίκα Νιούτον και Λιούμπα Γιακιμτσούκτ και τραγούδησαν το Free.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top