Κρεμλίνο: Τι λέει για βομβαρδισμό εγκατάστασης στη Ρωσία από την Ουκρανία

Πεσκόφ: Δε βοηθά στη συνέχιση των συνομιλιών το περιστατικό

Ντμίτρι Πεσκόφ

Επιβεβαίωσε ουσιαστικά τον βομβαρδισμό εγκατάσταση αποθήκευσης καυσίμων στην πόλη Μπελγκορόντ της Ρωσίας, από την Ουκρανία, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, αν και αρνήθηκε να αξιολογήσει το αποτέλεσμα της επίθεσης.    


Ουκρανία: «Άρπαξαν παιδιά από τη Μαριούπολη και τα έστειλαν στη Ρωσία»

«Δεν είναι στο χέρι μας, στην κυβέρνηση του προέδρου, να αξιολογήσουμε αυτά τα πράγματα, είναι θέμα των επαγγελματιών. Η αεροπορική μας υπεροχή κατά τη διάρκεια της επιχείρησης είναι απόλυτο γεγονός, είναι πραγματικά έτσι. Και όσο για το τι συνέβη, εναπόκειται στον στρατό μας να το αξιολογήσει» δήλωσε ο Πεσκόφ.  

Ρωσία: Καταγγέλει οικονομικό πόλεμο από την Ουάσινγκτον

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν θεωρεί το περιστατικό ως περαιτέρω κλιμάκωση της σύγκρουσης, ο Πεσκόφ απάντησε:  «Σίγουρα αυτό δεν είναι κάτι που μπορεί να εκληφθεί ως δημιουργία καλών συνθηκών για τη συνέχιση των συνομιλιών».

Ο Πεσκόφ απάντησε και σε ερώτηση για την απαίτηση πληρωμής του φυσικού αερίου σε ρούβλια και αν αυτό  σημαίνει ότι η παροχή φυσικού αερίου θα διακοπεί την 1η Απριλίου. «‘Οχι, δε σημαίνει αυτό. Δεν είναι αυτό το διάταγμα. Οι πληρωμές για αποστολές που βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή πρέπει να γίνουν όχι σήμερα, αλλά κάπου στα τέλη Απριλίου ή ακόμα και στις αρχές Μαΐου» διευκρίνισε. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top