«Ο γιος του Μπάιντεν χρηματοδοτούσε βιολογικά εργαστήρια στην Ουκρανία»

Δημοσίευμα «βόμβα» από τη Daily Mail

Ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star για τα χημικά και βιολογικά όπλα στη Ρωσία (22/3)

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες η είδηση ότι ο γιος του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν, είχε συνεισφέρει στο παρελθόν στη χρηματοδότηση ενός αμερικανικού στρατιωτικού ερευνητικού προγράμματος βιολογικών όπλων στην Ουκρανία.

Μαντβέντεφ: «Η Ρωσία έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα»

Ο ισχυρισμός της Μόσχας ότι ο Χάντερ Μπάιντεν βοήθησε στη χρηματοδότηση ενός αμερικανικού στρατιωτικού ερευνητικού προγράμματος βιοόπλων στην Ουκρανία είναι «τουλάχιστον εν μέρει αληθινός», σύμφωνα με email που φέρεται να δέχθηκε η βρετανική DailyMail. «»

Ζελένσκι σε ΝΑΤΟ: «Οι Ρώσοι έριξαν βόμβες φωσφόρου. Σκοτώθηκαν παιδιά»

Ο διοικητής των Ρωσικών Δυνάμεων Πυρηνικής, Βιολογικής και Χημικής Προστασίας ισχυρίστηκε ότι υπήρχε «σχέδιο αλληλεπίδρασης μεταξύ των κυβερνητικών υπηρεσιών των ΗΠΑ και των ουκρανικών βιολογικών αντικειμένων», επισημαίνοντας τη χρηματοδότηση τέτοιων δραστηριοτήτων από δομές κοντά στην τρέχουσα ηγεσία των ΗΠΑ, ιδίως το επενδυτικό ταμείο Rosemont Seneca, του οποίου επικεφαλής είναι ο Χάντερ Μπάιντεν.

ΝΑΤΟ: Ποιες χώρες έχουν πυρηνικά όπλα στο εδαφός τους

Εμπειρογνώμονες των μυστικών υπηρεσιών λένε ότι οι ισχυρισμοί του Ρώσου στρατιωτικού ηγέτη ήταν ένα χυδαίο τέχνασμα προπαγάνδας για να δικαιολογήσει την εισβολή του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ουκρανία και να σπείρει διχόνοια στις ΗΠΑ.

γιος Τζο Μπάιντεν

Ο Χάντερ Μπάιντεν 

Ωστόσο, τα emails, που εξασφάλισε και δημοσιοποίησε η Daily Mail από τον εγκαταλελειμμένο φορητό υπολογιστή του Χάντερ, δείχνουν ότι βοήθησε να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση εκατομμυρίων δολαρίων για τη «Metabiota», εταιρία του Υπουργείου Άμυνας που ειδικεύεται στην έρευνα για ασθένειες που προκαλούν πανδημίες που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως βιοόπλα.

Ακόμα, παρουσίασε τη «Metabiota» σε μια φερόμενη, διεφθαρμένη, ουκρανική εταιρεία φυσικού αερίου, την «Burisma», για ένα «επιστημονικό έργο» που περιλαμβάνει εργαστήρια υψηλού επιπέδου βιοασφάλειας στην Ουκρανία.

Χάντερ Μπάιντεν και Τζο Μπάιντεν

Χάντερ Μπάιντεν και Τζο Μπάιντεν το 2014 - AP 

Και παρόλο που η «Metabiota» είναι φαινομενικά μια εταιρεία ιατρικών δεδομένων, ο αντιπρόεδρός της έστειλε email στον Χάντερ Μπάιντεν το 2014 περιγράφοντας πώς θα μπορούσαν να «διεκδικήσουν την πολιτιστική και οικονομική ανεξαρτησία της Ουκρανίας από τη Ρωσία», ένας ασυνήθιστος στόχος για μια εταιρεία βιοτεχνολογίας.

Τα emails και τα δεδομένα αμυντικών συμβολαίων που εξετάστηκαν από την DailyMail υποδηλώνουν ότι ο Χάντερ διαδραμάτισε εξέχοντα ρόλο στο να διασφαλίσει ότι η «Metabiota» θα μπορούσε να διεξάγει την έρευνά της για παθογόνους παράγοντες, μόλις μερικές εκατοντάδες μίλια από τα σύνορα με τη Ρωσία.

Χάντερ Μπάιντεν

Το έργο μετατράπηκε σε «υποχρέωση εθνικής ασφάλειας» για την Ουκρανία, όταν οι ρωσικές δυνάμεις εισέβαλαν στη χώρα τον περασμένο μήνα.

Η «Metabiota» εργάστηκε στην Ουκρανία για την «Black & Veatch», εταιρία άμυνας των ΗΠΑ με βαθείς δεσμούς με τις στρατιωτικές υπηρεσίες πληροφοριών, οι οποίες κατασκεύασαν ασφαλή εργαστήρια στην Ουκρανία που ανέλυαν θανατηφόρες ασθένειες και βιοόπλα.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, Αμερικανοί αξιωματούχοι προειδοποίησαν το Κογκρέσο ότι οι ρωσικές δυνάμεις μπορεί να επιδιώκουν να αποκτήσουν τον έλεγχο αυτών των «βιολογικών ερευνητικών εγκαταστάσεων», προκαλώντας φόβους ότι θανατηφόρα και ακόμη και κατασκευασμένα παθογόνα θα μπορούσαν να πέσουν στα χέρια των Ρώσων.

Ο Χάντερ και οι συνάδελφοί του στην επενδυτική του εταιρεία «Rosemont Seneca Technology Partners» (RSTP) συγκέντρωναν εκατομμύρια δολάρια για εταιρίες τεχνολογίας, ελπίζοντας ότι οι εταιρίες θα απογειωθούν.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top