Ο Μπλίνκεν είπε και επίσημα ότι η Ρωσία διαπράττει εγκλήματα πολέμου

Η εκτίμηση της Αμερικανικής κυβέρνησης για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Μπλίνκεν

Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών εκτιμά ότι μέλη των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων έχουν διαπράξει εγκλήματα πολέμου στην επίθεση που εξαπέλυσαν κατά της Ουκρανίας, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν.

«Η αξιολόγησή μας βασίζεται σε μια προσεκτική ανασκόπηση των διαθέσιμων πληροφοριών από δημόσιες πηγές και τις υπηρεσίες πληροφοριών», είπε ο Μπλίνκεν σε μια ανακοίνωσή του.

Υπο άκρα μυστικότητα η άφιξη του Μπάιντεν για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ

«Όπως με κάθε φερόμενο έγκλημα, ένα δικαστήριο με δικαιοδοσία για το έγκλημα είναι τελικά υπεύθυνο για τον προσδιορισμό της ποινικής ενοχής σε συγκεκριμένες υποθέσεις», συμπλήρωσε.

«Από όταν ξεκίνησε τον απρόκλητο και άδικο πόλεμο, από επιλογή, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει εξαπολύσει βάναυση βία που έχει προκαλέσει θάνατο και καταστροφή στην Ουκρανία. Έχουμε δει πολλές αξιόπιστες αναφορές για αδιάκριτες επιθέσεις και επιθέσεις που στοχεύουν σκόπιμα πολίτες, καθώς και άλλες φρικαλεότητες. Οι δυνάμεις της Ρωσίας έχουν καταστρέψει κτίρια διαμερισμάτων, σχολεία, νοσοκομεία, οχήματα πολιτών, εμπορικά κέντρα και νοσοκομεία, αφήνοντας χιλιάδες αθώους πολίτες νεκρούς ή τραυματισμένους. Πολλές από τις περιοχές που έχουν χτυπήσει οι ρωσικές δυνάμεις ήταν ξεκάθαρα αναγνωρίσιμες ως χρησιμοποιούμενες από πολίτες. Αυτές περιλαμβάνουν το μαιευτήριο στη Μαριούπολη, όπως ρητά σημείωσε το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα σε έκθεση της 11ης Μαρτίου» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top