Ουκρανία: Όμηροι των Ρώσων οι 290.000 κάτοικοι του Τσερνίχι

Το Κίεβο αντέχει πέρα από κάθε πρόβλεψη - Ισχυρή η αντίσταση των Ουκρανών

Οι ουκρανικές δυνάμεις αντεπιτίθενται και μάλιστα σημειώνουν νίκες στην περιοχή του Κιέβου, το οποίο αντέχει πέρα από κάθε πρόβλεψη. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Λευκής Γεωργάκη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, οι αντεπιθέσεις των Ουκρανών τις τελευταίες 3 με 4 μέρες έχουν αποτέλεσμα.  Το πρωί σε συνέντευξη ο δήμαρχος του Κιέβου είπε ότι παρά τις μεγάλες μάχες στα βόρεια και τα ανατολικά του Κιέβου οι ρωσικές δυνάμεις απωθούνται. Σήμερα απελευθερώθηκε το πολύπαθο Μπρόβαρι, το οποίο είχαν κατακτήσει οι Ρώσοι. 

«Το Κίεβο απειλείται, αλλά Ουκρανοί στρατιώτες ανακαταλαμβάνουν χωριά»

Ευχάριστα είναι τα νέα και για το δυτικό μέτωπο του Κιέβου. Ο Δήμαρχος του Ιρπίν δήλωσε στην ουκρανική τηλεόραση ότι το 80% της πόλης ελέγχεται πλέον από τις Ουκρανικός δυνάμεις. Πάντως 6000 άνθρωποι παραμένουν εκεί, αρνούνται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, πάρα το γεγονός ότι δεν έχουν νερό και ρεύμα. Σήμερα το μεσημέρι η αεράμυνα του Κιέβου κατάφερε να καταρρίψει ένα φονικό drone καμικάζι.

ΝΑΤΟ: «Η Ρωσία δεν μπορεί να κερδίσει έναν πυρηνικό πόλεμο»

Υπάρχει έντονη ανησυχία για τους αμάχους στο πολιορκημένο Τσερνίχι, το οποίο βρίσκεται 140 χιλιόμετρα βόρεια του Κιέβου. Οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν τη γέφυρα πάνω από τον ποταμό Ντέσνο, αποκόπτοντας ουσιαστικά την έξοδο των κατοίκων προς την πρωτεύουσα αλλά και τη δίοδο ανθρωπιστική βοήθειας. Περίπου 290.000 κάτοικοι είναι όμηροι των ρωσικών δυνάμεων, καθώς η πόλη πολιορκείται τις τελευταίες 12 ημέρες, ενώ η μόνη έξοδος που έχουν αφορά ρωσικά εδάφη. 

Δείτε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top