Ζελένσκι: «Συνειδητοποιούμε ότι η Ουκρανία δε θα γίνει μέλος του ΝΑΤΟ»

Νέο μήνυμα του Ουκρανού προέδρου - Σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις

Οι τελευταίες εξελίξεις από το μέτωπο του πολέμου στην Ουκρανία. Όσα μετέδωσε στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star η απεσταλμένη στο Κίεβο, Λευκή Γεωργάκη

Νέα δραματικό μήνυμα απηύθυνε μέσω τηλεδιάσκεψης ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελέσνκι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης των ηγετών της Κοινής Εκστρατευτικής Δύναμης (JEF) στο Λονδίνο.

Ουκρανία: Εικόνες Αποκάλυψης - Οι Ρώσοι ισοπέδωσαν την πόλη Ακτίρκα

«Η Ευρώπη πρέπει να προστατεύσει τη δική της ασφάλεια με το να βοηθά την Ουκρανία να υπερασπιστεί τον εαυτό της απέναντι στη Ρωσία», δήλωσε ξεκινώντας την ομιλία του και κάλεσε τους Ευρωπαίους να αποστείλουν περισσότερα όπλα.

Ουκρανία: Χτύπησαν πολυκατοικίες και σταθμό του μετρό στο Κίεβο

Είμαστε όλοι στόχοι της Ρωσίας και όλα θα είναι εναντίον της Ευρώπης εάν η Ουκρανία δεν αντέξει. Θα ήθελα να σας ζητήσω να βοηθήσετε τον εαυτό σας, βοηθώντας εμάς.

Βολοντίμιρ Ζελένσκι

«Γνωρίζετε το είδος του οπλισμού που χρειαζόμαστε. Χωρίς τη στήριξή σας θα είναι πολύ δύσκολο, είμαι πολύ ευγνώμων, αλλά θέλω να πω ότι χρειαζόμαστε περισσότερα. Πραγματικά ελπίζω ότι θα είστε σε θέση να βελτιώσετε αυτό το πλαίσιο και θα δείτε πώς αυτό θα προστατεύσει την ασφάλειά σας», πρόσθεσε.

Ουκρανία: Απαγόρευση κυκλοφορίας 35 ωρών στο Κίεβο

Ζελένσκι: «Μέλη του ΝΑΤΟ είναι υπνωτισμένα από τη ρωσική επιθετικότητα»

Ο Ουκρανός πρόεδρος εξέφρασε ακόμα την απογοήτευσή του για το ΝΑΤΟ, το οποίο αρνείται να εφαρμόσει ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Ουκρανία. 

Ζελένσκι προς Ρώσους στρατιώτες: «Παραδοθείτε για να σώσετε τις ζωές σας»

«Το ΝΑΤΟ είναι η ισχυρότερη συμμαχία στον κόσμο, αλλά ορισμένα από τα μέλη της συμμαχίας είναι υπνωτισμένα από τη ρωσική επιθετικότητα», είπε.

 

Ακόμα, ο Ουκρανός πρόεδρος ισχυρίστηκε ότι η Ουκρανία αντιλαμβάνεται ότι δεν έχει μια ανοιχτή πόρτα στο ΝΑΤΟ για να γίνει μέλος και ως εκ τούτου προτείνει ένα τρόπο για να προστατευθεί η ίδια ξεχωριστά υπό την προϋπόθεση ότι θα έχει εγγυήσεις ασφαλείας.

Νέο μήνυμα Ζελένσκι: «Η Ρωσία θα στραφεί και ενάντια της Ευρώπης»

Αν δεν μπορούμε να μπούμε μέσω των ανοιχτών θυρών, τότε πρέπει να συνεργαστούμε με τις ενώσεις με τις οποίες μπορούμε, οι οποίες θα μας βοηθήσουν, θα μας προστατεύσουν, έχοντας ξεχωριστές εγγυήσεις..        

Ουκρανία: Άρχισαν ξανά οι διαπραγματεύσεις - Εκεχειρία και απόσυρση ρωσικών δυνάμεων στο τραπέζι των συζητήσεων

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας για κατάπαυση του πυρός και απόσυρση των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων ξεκίνησαν και πάλι και βρίσκονται σε εξέλιξη.

«Οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη. Ξεκίνησαν και πάλι οι διαβουλεύσεις για την κύρια πλατφόρμα των διαπραγματεύσεων. Γενικά θέματα κανονιστικών ρυθμίσεων, κατάπαυση του πυρός, απόσυρση στρατευμάτων από το έδαφος της χώρας», ανέφερε στο Twitter ο σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας και διαπραγματευτής, Μιχαΐλο Ποντόλιακ.

Ουκρανία

Καμένη γη σε χωριό της Ουκρανίας - AP Image

Ουκρανία: Σχεδόν 2.000 οχήματα έφυγαν από τη Μαριούπολη μέσω ανθρωπιστικού διαδρόμου 

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι προσπάθειες απομάκρυνσης των αμάχων από την εμπόλεμη ζώνη. Σήμερα, περίπου 2.000 οχήματα κατόρθωσαν να φύγουν μέσω ενός ανθρωπιστικού διαδρόμου από την Μαριούπολη, που βρίσκεται υπό πολιορκία από ρωσικές δυνάμεις και φιλορώσους αυτονομιστές.

«Έως τις 14:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) δύο χιλιάδες έφυγαν από την πόλη», ανέφερε το δημοτικό συμβούλιο της Μαριούπολης, το οποίο δεν διευκρίνισε πόσοι άνθρωποι κατάφεραν να εγκαταλείψουν την πόλη-λιμάνι όπου οι συνθήκες είναι καταστροφικές μετά από μέρες βομβαρδισμών και πολιορκίας.

πόλεμος στην Ουκρανία

Ουκρανία: Κήρυξη γενικού αντιαεροπορικού συναγερμού και απαγόρευση κυκλοφορίας

Οι ουκρανικές αρχές κήρυξαν σήμερα κατάσταση αντιαεροπορικού συναγερμού σε ολόκληρη τη χώρα. Η βόρεια περιφέρεια Τσερνίχιβ της Ουκρανίας εξέδωσε προειδοποίηση για αεροπορικές επιθέσεις και κάλεσε τους κατοίκους να μεταβούν στα καταφύγια. Μέχρι στιγμής δεν έχει γνωστό αν και άλλες ουκρανικές περιφέρειες έχουν κηρύξει αντίστοιχο συναγερμό για νέες ρωσικές αεροπορικές επιθέσεις.

«Προσοχή. Αεροπορικές επιθέσεις σε ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ. Μεταβείτε στα καταφύγια!», είναι το μήνυμα που ανέβηκε στο Ιντερνετ.

πόλεμος στην Ουκρανία - βομβαρδισμός Κίεβο

Ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο επέβαλε απαγόρευση κυκλοφορίας στην ουκρανική πρωτεύουσα για 36 ώρες, από σήμερα το βράδυ, λόγω των «επικίνδυνων και δύσκολων στιγμών» που ζουν οι κάτοικοί της.

«Από σήμερα» στις 20:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) και έως τις 07:00 το πρωί της Πέμπτης θα απαγορεύεται η κυκλοφορία στο Κίεβο, ανακοίνωσε στο Telegram ο Κλίτσκο, αφού η ουκρανική πρωτεύουσα έγινε στόχος πολλών βομβαρδισμών σήμερα το πρωί», ανέφερε η ανακοίνωση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top