Ουκρανία: Εικόνες Αποκάλυψης - Οι Ρώσοι ισοπέδωσαν την πόλη Ακτίρκα

«Πρέπει να γνωρίζουν ότι σκοτώνουν αμάχους»

Ρεπορτάζ της απεσταλμένης του Star στην Ουκρανία, Λευκής Γεωργάκη στο χωριό Στογιάνκα, έξω από το Ιρπίν - Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star (11/3)

Κρανίου τόπος η ουκρανική πόλη Ακτίρκα (Okhtyrka), μετά την ισοπέδωσή της από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς. Οι εικόνες από drone δείχνει το μέγεθος της καταστροφής.

Ουκρανία: Απαγόρευση κυκλοφορίας 35 ωρών στο Κίεβο

Καμένη γη, ισοπεδωμένες περιουσίες, καπνός και τέφρα. Αυτή είναι η εικόνα της Ακτίρκα, μετά την χθεσινοβραδινή επίθεση. Σύμφωνα με το ukrinform, στόχος των ρωσικών πυρών ήταν ιδιωτικά κτίρια, που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον τρεις αμάχους.

«Τη νύχτα σημειώθηκε αεροπορικός βομβαρδισμός ιδιωτικών κτιρίων και κατοικιών. Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν. Άλλοι δεν έχουν βρεθεί ακόμη», δήλωσε ο δήμαρχος της Ακτίρκα, Pavlo Kuzmenko, σε βίντεο που ανήρτησε στο Facebook.

Ουκρανία: Χτύπησαν πολυκατοικίες και σταθμό του μετρό στο Κίεβο

Πόλεμος Ουκρανία

Ουκρανοί στρατιώτες στο Ιρπίν - AP Image

«Δυστυχώς σήμερα δεν υπάρχει προστασία από αεροπορικές επιδρομές, σε ολόκληρη τη χώρα δεν υπάρχει. Όλοι οι πολίτες ζητούν να δοθεί προστασία και να κλείσει ο ουρανός πάνω από την Ουκρανία. Όσοι πιλότοι βομβαρδίζουν την Ακτίρκα, πρέπει να γνωρίζουν ότι σκοτώνουν αμάχους», πρόσθεσε.

βομβαρδισμοί στο Κίεβο

Κατεστραμμένα κτίρια στο Κίεβο - AP Image

Ουκρανία: Κήρυξη γενικού αντιαεροπορικού συναγερμού στη χώρα

Η βόρεια περιφέρεια Τσερνίχιβ της Ουκρανίας εξέδωσε σήμερα προειδοποίηση για αεροπορικές επιθέσεις σε ολόκληρη την χώρα, καλώντας τους κατοίκους να μεταβούν στα καταφύγια.

Δεν είναι γνωστό αν και άλλες ουκρανικές περιφέρειες  έχουν κηρύξει αντίστοιχο συναγερμό για νέες ρωσικές αεροπορικές επιθέσεις.

«Προσοχή. Αεροπορικές επιθέσεις σε ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ. Μεταβείτε στα καταφύγια!», είναι το μήνυμα που ανέβηκε στο Ιντερνετ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top