Ζελένσκι: «Η Ρωσία έχει στείλει Σύρους μισθοφόρους στην Ουκρανία»

Νέο διάγγελμα του Ουκρανού προέδου

Σύμβολο αγώνα έχει γίνει ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμρι Ζαλένσκι - Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star (8/3)

Σε νέες δηλώσεις προχώρησε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, υποστηρίζοντας ότι η Ρωσία έχει στείλει Σύρους μισθοφόρους στην Ουκρανία. 

Ο Ζελένσκι δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για όσα αποφασίστηκαν στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής που γίνεται στις Βερσαλλίες, καλώντας τους Ευρωπαίους ηγέτες να κάνουν πιο δυναμικές κινήσεις. 

Ουκρανία: Πιθανή συνάντηση Πούτιν - Ζελένσκι στο Κρεμλίνο

Απευθυνόμενος στον Ουκρανικό λαό σημείωσε ότι χρειάζεται χρόνος και υπομονή «για να φτάσουμε στη νίκη» και ότι πλέον βρίσκονται σε ένα στρατηγικό σημείο οι στρατιωτικές επιχειρήσεις. 

«Είναι αδύνατο να πούμε πόσες ημέρες έχουμε ακόμα για να απελευθερώσουμε την ουκρανική γη. Αλλά μπορούμε να πούμε ότι θα το κάνουμε. Γιατί έχουμε ήδη φτάσει σε ένα κομβικό σημείο», δήλωσε σε τηλεοπτικό διάγγελμα.

Ο Πούτιν πρέπει να δικαστεί στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, λέει ο Μπορέλ

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε σήμερα εντολή στον στρατό του να διευκολύνει την αποστολή «εθελοντών» μαχητών στην Ουκρανία σε απάντηση στο ότι στέλνονται, σύμφωνα με τον ίδιο, «μισθοφόροι» από τη Δύση. 

Ουκρανία: Οι Ρώσοι ισοπέδωσαν το Ντνίπρο – Χτυπήθηκε ψυχιατρείο στο Χάρκοβο

«Αν βλέπετε ότι υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να πάνε εκεί εθελοντικά και το κάνουν όχι για τα χρήματα, αλλά για να βοηθήσουν αυτούς που ζουν στο Ντονμπάς (στην ανατολική Ουκρανία), τότε θα πρέπει να τους πλησιάσουμε και να τους βοηθήσουμε να πάνε στη ζώνη μάχης», δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, απαντώντας σε σχετική πρόταση του Ρώσου υπουργού Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top