Ζαπορίζια: Φυσιολογικά τα επίπεδα ραδιενέργειας στο πυρηνικό εργοστάσιο

Τσερνόμπιλ: «Δεν έχει σημαντικές επιπτώσεις στην ασφάλεια»

Συναγερμός έχει σημάνει στον πυρηνικό σταθμό του Τσερνόμπιλ, καθώς έχει διακοπεί πλήρως η ηλεκτροδότηση. 

Τσερνόμπιλ: Συναγερμός για διαρροή ραδιενεργών ουσιών

Οι Ρώσοι έχουν καταλάβει από την προηγούμενη εβδομάδα τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια. Ευτυχώς, τα επίπεδα της ραδιενέργειας γύρω από τον ουκρανικό πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια βρίσκονται σε φυσιολογικά επίπεδα , ενώ πραγματοποιούνται επισκευαστικές εργασίες  σε εγκατάσταση η οποία υπέστη ζημίες κατά τις συγκρούσεις με τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις, δήλωσε ο Πέτρο Κοτίν, επικεφαλής της Energoatom, της ουκρανικής κρατικής διαχειρίστριας εταιρείας των τεσσάρων πυρηνικών σταθμών της Ουκρανίας.

Ουκρανία: Σταμάτησαν τα συστήματα ελέγχου του Τσερνόμπιλ

Ο πυρηνικός σταθμός της Ζαπορίζια, ο μεγαλύτερος του είδους του στην Ευρώπη, κατελήφθη από τις ρωσικές δυνάμεις την περασμένη εβδομάδα.

Η διακοπή της ηλεκτροδότησης στο Τσερνόμπιλ «δεν έχει σημαντικές επιπτώσεις στην ασφάλεια»    

Η διακοπή της ηλεκτροδότησης στον πυρηνικό σταθμό του Τσερνόμπιλ «δεν έχει σημαντικές επιπτώσεις στην ασφάλεια», ανακοίνωσε η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής ενέργειας (IAEA), η οποία ενημερώθηκε από τις ουκρανικές αρχές για το πρόβλημα της διακοπής της ηλεκτροδότησης στον πυρηνικό σταθμό της Ουκρανίας.

«Τα χάπια ιωδίου στην Ελλάδα δεν προστατεύουν από τη ραδιενέργεια»

Δεδομένου του χρόνου που έχει περάσει από το δυστύχημα του Τσερνόμπιλ του 1986, «το θερμικό φορτίο της πισίνας εναπόθεσης του χρησιμοποιημένου πυρηνικού καυσίμου και ο όγκος του ύδατος ψύξης είναι ικανά για να διασφαλίσουν την απελευθέρωση της θερμότητας χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα», εξηγεί στο Twitter η IAEA.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top