Ρωσική πρεσβεία για εμπάργκο πετρελαίου: Αύξηση που θα τη νιώσετε

Τι υποστηρίζει για τις κατηγορίες για επιθέσεις κατά αμάχων  

Στους ισχυρισμούς της Ρωσίας για τις εις βάρος της κατηγορίες για επιθέσεις σε αμάχους στην Ουκρανία, τις προοπτικές ειρήνευσης και το εμπάργκο πετρελαίου από τη Δύση αναφέρθηκε η Κατερίνα Τσαμούρη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, από τη ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα, μετά και τις  εξελίξεις για τους ανθρωπιστικούς διαδρόμους. 

Ουκρανία: Σε επιφυλακή το Κίεβο - Πιθανή επίθεση τις επόμενες ώρες

«Δεν χτυπάμε αμάχους αλλά μόνο στρατιωτικές υποδομές»  υποστηρίζει η Μόσχα διά της ρωσικής πρεσβείας στην  Αθήνα.  Υποστηρίζει επίσης ότι δεν χτυπούν οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις τους ανθρωπιστικούς διαδρόμους, τους οποίους, όπως λένε, δημιούργησαν προς χάριν των αμάχων, αλλά «οι νεοναζί της Ουκρανίας».    

Τι συμβολίζει το Ζ των Ρώσων στην Ουκρανία

Ενόψει της συνάντησης Λαβρόφ-  Κουλέμπα στην Αττάλεια της Τουρκίας,  οι Ρώσοι διαμηνύουν ότι επιμένουν στους όρους τους προκειμένου να υπάρξει ειρήνευση:   

Αποθέωσαν τον Ζελένσκι στο βρετανικό Κοινοβούλιο: «Θα συνεχίσουμε τη μάχη»

«Αποναζιστικοποίηση», αποστρατιωτικοποίηση και συνταγματική κατοχύρωση της ουδετερότητας της Ουκρανίας, αναγνώριση της προσάρτησης της Κριμαίας από τη Ρωσία και της «ανεξαρτησίας» του Ντονέτσκ.  

Όσον αφορά το εμπάργκο της Δύσης στο ρωσικό πετρέλαιο, οι Ρώσοι υποστηρίζουν ότι θα έχει αποτέλεσμα την άνοδο των τιμών «που οι Ευρωπαίοι θα τη νιώσουν», όπως τονίζουν χαρακτηριστικά. Διευκρινίζουν πάντως ότι προς το παρόν δεν διακόπτουν την παροχή φυσικού αερίου στον αγωγό Nord Stream 1.   
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top