Αποθέωσαν τον Ζελένσκι στο βρετανικό Κοινοβούλιο: «Θα συνεχίσουμε τη μάχη»

Δεν επιμένει στην ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ ο Ουκρανός πρόεδρος

Συγκλονιστικό μήνυμα του Ουκρανού προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο βρετανικό κοινοβούλιο - Βίντεο από το δελτίο ειδήσεων του Star 

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι απευθύνθηκε μέσω βιντεοκλήσης στο βρετανικό Κοινοβούλιο το απόγευμα της Τρίτης. Η ομιλία του ήταν συγκινησιακά φορτισμένη και όλα τα μέλη του Κοινοβουλίου σηκώθηκαν από τις θέσεις τους και να τον χειροκρότησαν.

Ζελένσκι: «Είμαι έτοιμος για διάλογο, αλλά δε θα παραδοθούμε»

Ο Ζελένσκι από την πλευρά του ύψωσε τη γροθιά του και είπε πως οι Ουκρανοί δε θέλουν να χάσουν τη χώρα τους.

Ζελένσκι - Βρετανικό κοινοβούλιο

Η ομιλία του Βολοντίμιρ Ζελένσκι ήταν συγκινησιακά φορτισμένη και όλα τα μέλη του Κοινοβουλίου σηκώθηκαν από τις θέσεις τους και να τον χειροκρότησαν - AP

«Οι Ουκρανοί δεν θέλουν να χάσουν όσα έχουν, όπως ακριβώς και οι Βρετανοί δεν ήθελαν να χάσουν την χώρα τους όταν δέχονταν επίθεση από τους Ναζί», είπε και τόνισε ότι ο λαός του έχει επιδείξει μια «ηρωική» προσπάθεια κατά των ρωσικών δυνάμεων. «Οι βομβαρδισμοί δεν μας έσπασαν»:

Για μας το ερώτημα είναι, να υπάρχουμε ή να μην υπάρχουμε. Τώρα μπορώ να σας δώσω μία βέβαιη απάντηση. Δε θα σταματήσουμε, δεν θα χάσουμε, θα συνεχίσουμε τη μάχη με κάθε κόστος. Θα πολεμήσουμε στα δάση, στις πόλεις, στους δρόμους, στις όχθες των ποταμών.

Έκκληση Ζελένσκι σε Ουκρανούς: «Βγείτε στην επίθεση, δε θα δώσουμε τη χώρα»

Ζελένσκι: Δεν επιμένει στην ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ

Σε συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι υποστήριξε ότι δεν επιμένει στην ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ και δήλωσε ανοιχτός στον διάλογο για το καθεστώς σε Λουχάνσκ και Ντονέτσκ.

Υπογράμμισε ότι δεν θέλει πλέον να επιμείνει, ώστε να πετύχει την ένταξη της χώρας του στο ΝΑΤΟ, έναν από τους λόγους που επικαλέστηκε η Ρωσία για να εισβάλει στην Ουκρανία.

Βολοντίμιρ Ζελένσκι

«Όσον αφορά το ΝΑΤΟ, μετρίασα τη θέση μου για το θέμα αυτό εδώ και λίγο καιρό, αφότου αντιληφθήκαμε ότι το ΝΑΤΟ δεν ήταν έτοιμο να δεχτεί την Ουκρανία. Η Συμμαχία φοβάται ότι είναι αμφιλεγόμενη και μια σύγκρουση με τη Ρωσία», ανέφερε στη συνέντευξή του.

Ουκρανία: Ο Ζελένσκι καλωσορίζει την άνοιξη και αποδεικνύει με βίντεο ότι δεν εγκατέλειψε τη χώρα

Νωρίτερα, την ώρα που το πρώτο κομβόι αμάχων απομακρύνθηκε από την πόλη Σούμι, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι για να δείξει πως είναι στην Ουκρανία ανέβασε selfie βίντεο από το ανοιξιάτικο Κίεβο και έκλεισε συνθηματικά το μάτι:

Ζελένσκι

«Χιόνι πέφτει. Αυτή είναι η άνοιξη. Λοιπόν, τι πόλεμος, ΤΙ άνοιξη. Αλλά όλα θα πάνε καλά, θα επικρατήσουμε», ακούγεται να λέει στο συγκεκριμένο βίντεο. 

 


 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top