Έκκληση Ζελένσκι σε Ουκρανούς: «Βγείτε στην επίθεση, δε θα δώσουμε τη χώρα»

Ένα δραματικό μήνυμα προς τον ουκρανικό λαό απηύθυνε ο Ουκρανός πρόεδρος

Ένα δραματικό μήνυμα προς τον ουκρανικό λαό απηύθυνε ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι την ώρα που οι ρωσικές δυνάμεις πολιορκούν την Μαριούπολη, καθώς και την ουκρανική πρωτεύουσα, το Κίεβο.

«Πολεμήστε για την ελευθερία σας, για την Ουκρανία, μαζί με την Χερσώνα, το Μπερντιάνσκ, το Κίεβο και μαζί με όλες τις ουκρανικές πόλεις που εκτιμούν τη ζωή και δεν φοβούνται», σημείωσε ο αρχικά ο Ουκρανός πρόεδρος.

«Ουκρανοί! Σε όλες τις πόλεις μας, όπου εισέβαλε ο εχθρός, περάστε στην επίθεση. Βγείτε στους δρόμους. Πρέπει να πολεμάμε κάθε φορά που μας δίνεται η ευκαιρία». Σε βιντεοσκοπημένη ομιλία του αναρτήθηκε στην επίσημη σελίδα του στο Facebook, ο Ζελένσκι δήλωσε ότι οι Ουκρανοί δε θα δώσουν τη χώρα τους στον εχθρό και εξήρε την πίστη του ουκρανικού λαού.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι κατέλαβαν την πόλη Μποροντιάνκα

«Όταν δεν έχεις πυροβόλο όπλο αλλά σου απαντούν με πυροβολισμούς και δεν τρέχεις… Αυτός είναι ο λόγος που η κατοχή είναι προσωρινή. Ο λαός μας -οι Ουκρανοί- δεν υποχωρούν», πρόσθεσε ο Ουκρανός πρόεδρος.

«Κάθε μέτρο της ουκρανικής μας γης που διεκδικείται από τη διαμαρτυρία είναι ένα βήμα προς τα εμπρός, ένα βήμα προς τη νίκη», είπε.

Νωρίτερα ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι μιλώντας με Αμερικανούς Γερουσιαστές είχε απευθύνει δραματική έκκληση για άμεση παροχή βοήθειας προς την Ουκρανία.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top