Όλος ο πλανήτης κλείνει σπίτια στη βομβαρδισμένη Ουκρανία μέσω Airbnb

«Ετοιμάζουμε νέα παγκόσμια πλατφόρμα για να βρίσκουν σπίτια οι πρόσφυγες»

Όλα όσα είπε ο Ανδρέας Χίου, Πρόεδρος της ΠΑ.ΣΥ.Δ.Α.

«Δεν έχω σχέδια να επισκεφθώ την Ουκρανία και το σπίτι σας, ούτε σκοπεύω να ακυρώσω την κράτηση… Απλά θέλω να βοηθήσω τους ανθρώπους στην  Ουκρανία και γι’ αυτό έκανα μία κράτηση. Ελπίζω να είσαστε ασφαλής εσείς και η οικογένειά σας. Θα προσεύχομαι για εσας».

Είναι ένα από τα χιλιάδες μηνύματα που συνοδεύουν τις εικονικές κρατήσεις σε σπίτια που διατίθενται μέσω πλατφόρμας βραχυχρόνιας μίσθωσης κατοικίας στην εμπόλεμη Ουκρανία και σε πόλεις όπως το Κίεβο, το Χάρκοβο και η Μαριούπολη.

Πρόκειται για ένα κίνημα που γεννήθηκε και διαδόθηκε αστραπιαία μέσω του FB και συγκεκριμένα μέσω της σελίδας του μεγαλύτερου Airbnb Group, (Airbnb Superhosts Group) που μετρά πάνω από 80.000 μέλη σε όλο τον κόσμο.

μήνυμα σε ιδιοκτήτη ακινήτου στην Ουκρανία

«Πριν από λίγες ημέρες, προτείναμε για βοήθεια στους πληττόμενους συναδέλφους μας στην Ουκρανία, όσοι επιθυμούν να τους βοηθήσουν να κάνουν κράτηση σε ακίνητα στις πόλεις της Ουκρανίας που βομβαρδίζονται, με σκοπό να λάβουν τα χρήματα οι ιδιοκτήτες.

Ενημερώσαμε την Airbnb ότι δε θα πάει κανείς από εμάς εκεί και να δώσει άμεσα τα χρήματα στους συναδέλφους. Εκείνη με τη σειρά της μας ενημέρωσε ότι δεν θα χρεώνει προμήθεια για όλες αυτές τις “εικονικές”  κρατήσεις, ώστε ολόκληρο το ποσό που διαθέτουν οι χρήστες της πλατφόρμας της να καταλήγει στα χέρια όσων το έχουν ανάγκη», είπε στο star.gr ο Ανδρέας Χίου, Πρόεδρος της ΠΑ.ΣΥ.Δ.Α. (Πανελλήνιος Σύλλογος Διαχειριστών Ακινήτων), ο οποίος διαχειρίζεται μαζί με την ομάδα του το group στο FB.

Ουκρανία: Έκανε πρόταση γάμου στην κοπέλα του πριν φύγει από τη χώρα

Την ίδια ώρα, συγκινούν τα μηνύματα που ανταλλάσσουν όσοι σπεύδουν να κλείσουν σπίτια στην Ουκρανία, με τους ιδιοκτήτες τους.

«Κάποιος μάλιστα έστειλε βίντεο με το διαμέρισμά του που είναι ερείπιο. Δεν υπάρχει πια το διαμέρισμα, αυτό όμως δε σημαίνει ότι θα σταματήσει να δέχεται κρατήσεις, αφού δεν πρόκειται να το επισκεφθεί κανείς. Για άλλο λόγο γίνονται οι κρατήσεις», σημείωσε ο κ. Χίου.

ερείπια στην Ουκρανία

Εκεί που τώρα φαίνονται ερείπια, ήταν το σπίτι που ο Ουκρανός ιδιοκτήτης είχε διαθέσει για βραχυχρόνια μίσθωση μέσω Airbnb.

Ζελένσκι: «Είμαι έτοιμος για διάλογο, αλλά δε θα παραδοθούμε»

«Ετοιμάζουμε νέα παγκόσμια πλατφόρμα για να βρίσκουν σπίτια οι πρόσφυγες»

Μέχρι και εχθές το απόγευμα, είχαν ξεπέρασει τις 65.000 οι κρατήσεις στην εμπόλεμη Ουκρανία, ενώ τα συνολικά έσοδα για τους ιδιοκτήτες των ακινήτων που έχουν ανάγκη, ήταν πάνω από 2εκ. ευρώ. 

«Αυτό ήταν μόνο το πρώτο βήμα. Τώρα ξεκινάμε το επόμενο που θα είναι μεγαλύτερο. Ετοιμάζουμε μία παγκόσμια πλατφόρμα για σπίτια, στα οποία θα έχουν πρόσβαση οι πρόσφυγες. Ο κάθε ιδιοκτήτης θα μπορεί να διαθέτει μέσω αυτής το σπίτι του, ενώ οι πρόσφυγες θα μπορούν να βρίσκουν μπαίνοντας στην πλατφόρμα το ακίνητο που τους ενδιαφέρει. Τα ακίνητα θα διατίθενται είτε εντελώς δωρεάν, αν είναι μικρό το χρονικό διάστημα, είτε με πολύ χαμηλό ενοίκιο αν πρόκειται για μακροχρόνια μίσθωση, καθώς όλο αυτό αναμένεται να διαρκέσει αρκετά ακόμη και θα χρειαστούν οι άνθρωποι σπίτια», συμπλήρωσε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top