Κοινή γραμμή Μπάιντεν, Μακρόν, Σολτς και Τζόνσον κατά της Ρωσίας

Συμφωνία ότι θα αυστηριοποιηθούν οι κυρώσεις

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και οι ηγέτες της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Βρετανίας επιβεβαίωσαν σήμερα, στις συνομιλίες που είχαν μέσω βιντεοκλήσης, ότι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν να αυξάνουν το τίμημα που θα πληρώσει η Ρωσία «για την απρόκλητη και αδικαιολόγητη εισβολή στην Ουκρανία».

Ο Μπάιντεν, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς και ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον «υπογράμμισαν ότι δεσμεύονται να συνεχίσουν να παράσχουν οικονομική και ανθρωπιστική βοήθεια, καθώς επίσης και βοήθεια στον τομέα της ασφάλειας, στην Ουκρανία», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Ουκρανία: Ράλι στις διεθνείς τιμές ενέργειας

Το πολύ ενωμένο, έως τώρα, μέτωπο των Δυτικών όσον αφορά στις οικονομικές κυρώσεις εμφάνισε ρωγμές σήμερα, στο ζήτημα της απαγόρευσης αγοράς ρωσικού φυσικού αερίου και πετρελαίου, μια πρόταση που απορρίπτεται κυρίως από τη Γερμανία.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι, δήλωσε ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν δεν έχει λάβει ακόμη απόφαση σε αυτό το στάδιο για ενδεχόμενο εμπάργκο στο ρωσικό αέριο και πετρέλαιο, ως απάντηση στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Η ίδια είπε ότι το θέμα τέθηκε κατά τη διάρκεια της συνομιλίας που είχε ο πρόεδρος των ΗΠΑ με τους ηγέτες της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Βρετανίας, τονίζοντας: «Έχουμε διάφορες δυνατότητες», προσθέτοντας πως οι συζητήσεις συνεχίζονται στο εσωτερικό της χώρας για το θέμα καθώς αξιωματούχοι εξετάζουν επιλογές για να τιμωρήσουν τη Ρωσία για την εισβολή της στην Ουκρανία.

Πρόσθεσε τέλος πως η Γερμανία ειδικότερα αντιτίθεται σε οποιοδήποτε εμπάργκο στο ρωσικό φυσικό αέριο, από το οποίο εξαρτάται πολύ, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες εισάγουν λίγο ρωσικό αργό.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top