Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέες κυρώσεις των ΗΠΑ «χτυπούν» τη ρωσική άμυνα

Συνεχίζονται τα «χτυπήματα» της Ευρώπης σε Ρώσους ολιγάρχες

Η Αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε νέο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας, αυτή τη φορά για να «χτυπήσει» το κομμάτι της Εθνικής Άμυνας της χώρας. 

Ουκρανία: Ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις - Στις 16:00 στο Μπρεστ

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star ο ανταποκριτής στην Ουάσιγκτον, Δημήτρης Σουλτογιάννης, στον Λευκό Οίκο θεωρούν ότι ο πιο άμεσος τρόπος να σταματήσει έναν πόλεμο, εκτός από την οικονομία, είναι να γονατίσει και τον αμυντικό τομέα του εχθρού.

Νέες κυρώσεις από τις ΗΠΑ κατά της Ρωσίας 

Έτσι, λοιπόν, το State Department επιβάλει σαρωτικές κυρώσεις που στοχεύουν τον αμυντικό τομέα της Ρωσίας για να περιοριστεί περαιτέρω η πολεμική μηχανή του Πούτιν. Αυτή η ενέργεια θα πλήξει άμεσα Ρωσικές εταιρείες ανάπτυξης και παραγωγής όπλων. 

Λαβρόφ: «Ο πυρηνικός πόλεμος είναι στα μυαλά των Δυτικών, όχι των Ρώσων»

Συνολικά, θα πληγούν 22 ρωσικές εταιρείες που σχετίζονται με την άμυνα, συμπεριλαμβανομένων εταιρειών που κατασκευάζουν:

  • μαχητικά αεροσκάφη
  • οχήματα μάχης πεζικού
  • συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου
  • πυραύλους και μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα για τον ρωσικό στρατό
  • στο στόχαστρο μπαίνουν και εταιρείες που εξοπλίζουν τόσο τον ρωσικό στρατό όσο και τον στρατό της Λευκορωσίας

Την ίδια ώρα, στο τραπέζι έχει πέσει και η πρόταση για εμπάργκο στην εισαγωγή Ρωσικού πετρελαίου από τις ΗΠΑ, παρόλα αυτά στον Λευκό Οίκο εξετάζουν το αντίκτυπο που θα είχε μια τέτοια ενέργεια στις τιμές φυσικού αερίου στην εσωτερική αγορά αλλά και παγκοσμίως. 

πόλεμος Ουκρανία

Κρανίου τόπος μεγάλες πόλεις της Ουκρανίας - AP

Πόλεμος στην Ουκρανία: Συνεχίζονται τα «χτυπήματα» της Ευρώπης σε Ρώσους ολιγάρχες

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται τα «χτυπήματα» της Ευρώπης σε Ρώσους ολιγάρχες. 

Στη Γαλλία ένα γιοτ κατασχέθηκε, ενώ οι Ευρωπαίοι στοχεύουν στην περιουσία των φίλων του Πούτιν. Ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, ο Μπρουνό Λεμέρ επιβεβαίωσε την κατάσχεση του γιοτ με το όνομα «Amore Vero» στο μεσογειακό λιμάνι La Ciotat. To σκάφος ανήκει στον ολιγάρχη Ιγκόρ Σετσίν, ιδιοκτήτη της εταιρίας ορυκτών Ροσνέφτ, ο οποίος προστέθηκε πρόσφατα στη λίστα των κυρώσεων.

Ουκρανία: Όλες οι κυρώσεις που επέβαλλε η Ευρωπαϊκή Ένωση στη Ρωσία

Συνεχίζονται τα «χτυπήματα» της Ευρώπης σε Ρώσους ολιγάρχες

Η περιουσία στην Ευρώπη όσων είναι στη λίστα αυτή θα παγώνει. Γενικά, οι Βρυξέλλες εξετάζουν τρόπους για να περιορίσουν την πρόσβαση των ρωσικών πλοίων στα λιμάνια και τα ύδατά της, κατά το πρότυπο της απαγόρευσης των ρωσικών πτήσεων στον εναέριο χώρο της, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ανταποκρίτριας του Star στις Βρυξέλλες, Μαρίας Ψαρά.

Η Ε.Ε. και οι σύμμαχοί της έχουν επίσης συζητήσει το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων σε ρωσικά θαλάσσια λιμάνια, ενώ η ΕΕ εξετάζει τρόπους για να στοχεύσει σκάφη αναψυχής που ανήκουν σε Ρώσους ολιγάρχες. 

Την ίδια ώρα στις Μαλδίβες πάντως, βρίσκονται σύμφωνα με αναφορές τέσσερα μεγάλα πολυτελή σκάφη στην περιοχή αυτή τη στιγμή είναι ρωσικής ιδιοκτησίας. Το μεγαλύτερο είναι 459 μέτρα.

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top