Θρίλερ οι συνομιλίες με την Ουκρανία: Λήγει το τελεσίγραφο της Ρωσίας

Διαπραγμάτευση αλλά όχι στη Λευκορωσία αντιπρότεινε ο Ζελένσκι  

Σε θρίλερ εξελίσσεται το ενδεχόμενο απευθείας διαπραγματεύσεων Ρωσίας – Ουκρανίας ώστε να σταματήσουν οι πολεμικές συγκρούσεις.

Ουκρανία: Στρατιώτες ετοιμάζονται για μάχη στο Κίεβο

Ουκρανία: Στρατιώτες της Ρωσίας ετοιμάζονται για μάχη στο Κίεβο (πηγή AP) 

Ρωσία: Έτοιμη για συνομιλίες με την Ουκρανία αλλά στη Λευκορωσία   
 

Το τελεσίγραφο της Ρωσίας έληξε στις 2 μ.μ.  ενώ ο Ουκρανός Πρόεδρος Ζελένσκι δεν απέρριψε μεν γενικά την πρόταση, αλλά απέρριψε το σκέλος της για συνομιλίες στο Μινσκ της Λευκορωσίας.

Όπως εξήγησε ο Ζελένσκι στον ίδιο τον πρόεδρο της Λευκωρωσίας Λουκασένκο, από τη στιγμή που επέτρεψε τη διέλευση δυνάμεων της Ρωσίας για να επιτεθεί στην Ουκρανία, η χώρα του δεν  μπορεί να θεωρηθεί ουδέτερο έδαφος.     

Διεθνολόγος Δρούγος στους Leaders: Πούτιν εναντίον Δύσης 

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας άφησε όμως ανοικτή την πόρτα για συνομιλίες σε άλλες πόλεις, αναφέροντας χαρακτηριστικά την Κωνσταντινούπολη, το Μπακού,  τη Βαρσοβία, την Μπρατισλάβα και τη Βουδαπέστη. Το Κρεμλίνο είχε δώσει προθεσμία στους Ουκρανούς να προσέλθουν στις συνομιλίες μέχρι τις δύο το μεσημέρι ώρα Μόσχας. 

Ουκρανία: Η μάχη του Κιέβου - Εκρήξεις και ανταλλαγή πυροβολισμών 

Αργότερα σήμερα οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τη συμμετοχή του Έλληνα ΥΠΕΞ Νίκου Δένδια  θα συζητήσουν την παροχή βοήθειας στον ουκρανικό λαό,  αλλά και τις επιπλέον κυρώσεις κατά της Ρωσίας περιλαμβανομένου του αποκλεισμού της από το σύστημα πληρωμών swift. 

Ήδη η Γερμανία ανακοίνωσε πως κλείνει τον εναέριο χώρο της για τα ρωσικά αεροσκάφη για τρεις μήνες ενώ ο Γερμανός Καγκελάριος Σολτζ ανακοίνωσε την ίδρυση ταμείου ενόπλων δυνάμεων με 100 δις ευρώ. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top