Ουκρανία: Άμαχοι βρίσκουν καταφύγιο στις εκκλησίες - Νέο μήνυμα Ζελένσκι

Ρωσικά στρατεύματα πλησιάζουν τον πυρηνικό σταθμό στη Ζαπορίζια

O Πούτιν «πολιορκεί» το Κίεβο. Πρόκειται για τη μητέρα των μαχών σε πλήρη εξέλιξη. Η ουκρανική πρωτεύουσα όμως αντιστέκεται σθεναρά στις ρωσικές δυνάμεις. Έχουν χτυπηθεί ακόμη και κατοικημένες περιοχές με τους αμάχους να βρίσκουν καταφύγιο στις εκκλησίες .

Για μία ακόμη μέρα ακούγονται οι σειρήνες στην πρωτεύουσα. Νωρίτερα σήμερα, πύραυλος-κρουζ χτύπησε πολυκατοικία στο  Κίεβο. Η περιοχή «πνίγηκε» σε ένα σύννεφο καπνού. Οι 80 άνθρωποι που βρίσκονται μέσα γλιτώνουν από θαύμα όπως αυτός ο άνδρας με το σκονισμένο πρόσωπο. 

Ουκρανία: Άλλοι τέσσερις Έλληνες ομογενείς νεκροί κοντά στη Μαριούπολη

«Καταφέραμε να ξεφύγουμε. Ήμασταν στην κουζίνα και ήμασταν τυχεροί. Χτύπησε κατευθείαν το σαλόνι  Η σύζυγός μου και το μεγάλο μου παιδί έσπασαν τα πόδια τους. Ο μικρότερος γιος μεταφέρθηκε κάπου από τις διασώστες και τον ψάχνω» δηλώνει ταραγμένος ένας κάτοικος της πολυκατοικίας. 

Ο Ρώσοι στρατηγοί βομβαρδίζουν τον αστικό ιστό της πρωτεύουσας. Συγκλονιστική είναι η εικόνα μίας γυναίκας που ψάλλει τον εθνικό ύμνο στα συντρίμμια του βομβαρδισμένου σπιτιού της.

Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στο Κίεβο υπάρχουν ανταλλαγές πυρών στο βόρειο τμήμα της πόλης.

Ρωσία: Ανακοίνωσε πως «διευρύνει την επίθεση» εναντίον της Ουκρανίας

Ρωσικά στρατεύματα αναπτύσσονται στη λεωφόρο της Νίκης, μία από τις κύριες αρτηρίες του Κιέβου, όμως ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις και άτακτοι ένοπλοι  αντιστέκονται. Αποκρούουν τις επιθέσεις και σε βάση του στρατού κοντά στο Βασίλκιβ. 

Κίεβο: Οι Ρώσοι βομβάρδισαν τεράστια πολυκατοικία στο κέντρο της πόλης!

Οι άμαχοι κάνουν ακόμη και οτοστόπ για να φύγουν μακριά από το πόλεμο που κήρυξε ο Πούτιν. Άλλοι έχουν βρει καταφύγιο στις εκκλησίες.

Ρωσικά στρατεύματα πλησιάζουν τον πυρηνικό σταθμό στη Ζαπορίζια, λέει ουκρανός αξιωματούχος  

Ρωσικά στρατεύματα πλησιάζουν τον ουκρανικό πυρηνικό σταθμό στη Ζαπορίζια και στοχεύουν με τις ρουκέτες τους την τοποθεσία, δήλωσε σήμερα ο Βαντίμ Ντενισένκο, σύμβουλος του ουκρανού υπουργού Εσωτερικών.

Ουκρανία: Γιαγιά τα βάζει με Ρώσο στρατιώτη:«Τι σκ@@@ κάνετε στη χώρα μας;»

Η Ρωσία έχει ήδη καταλάβει τον κατεστραμμένο σταθμό του Τσερνόμπιλ σε απόσταση περίπου 100 χιλιομέτρων βόρεια του Κιέβoυ.

Όλα τα Νατοϊκά περάσματα προς το παρόν είναι ασφαλή.

Ζελένσκι: «Ελέγχουμε το Κίεβο και τις βασικές πόλεις - Σπάσαμε το ρωσικό σχέδιο»

«Το Κίεβο δεν θα γίνει Ντονέτσκ , είναι δικό μας» είναι το μήνυμα του Ζελένσκι στο νέο του διάγγελμα. 

«Αντισταθήκαμε και αποκρούσαμε επιτυχώς την επίθεση του εχθρού. Ήθελαν να μπλοκάρουν το κέντρο του κράτους μας και να εγκαταστήσουν τις μαριονέτες τους εδώ, όπως έκαναν στο Ντόνετσκ. Καστρέψαμε τα σχέδιά τους». 

Ο Πρόεδρος Ζελένσκι πριν από λίγο ξαναεμφανίστηκε μέσω Facebook και ζήτησε να μην παραδοθεί ο ουκρανικός λαός. «Συνεχίστε να πολεματε».

Αντίθετα, η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα δηλώνει πως «καθήκον της επιχείρησης είναι να φέρει το καθεστώς των ανδρείκελων που ήρθε στην εξουσία το 2014 σε ένα αντισυνταγματικό πραξικόπημα ενώπιον της δικαιοσύνης για τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν αυτά τα χρόνια εναντίον αμάχων».

Ουκρανία: Περισσότεροι από 115.000 πρόσφυγες έχουν περάσει στην Πολωνία

Όσο οι ώρες περνούν και η ουκρανική σημαία κυματίζει στην πΛατεία της μητέρας πατρίδας τόσο ξεθωριάζει το αφήγημα του Πούτιν περί σαρωτικής προέλασης.

Δείτε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top