Ουκρανία: Περισσότεροι από 115.000 πρόσφυγες έχουν περάσει στην Πολωνία

Το Κίεβο επιβάλλει απαγόρευση της κυκλοφορίας 

Την ώρα που οι ρωσικοί πύραυλοι συνεχίζουν να σφυροκοπούν το Κίεβο, καραβάνια Ουκρανών προσφύγων περνούν στην Πολωνία, τη Ρουμανία, την Ουγγαρία και τη Σλοβακία. 

Η ρεπόρτερ του Star Λευκή Γεωργάκη βρίσκεται στα σύνορα Ουκρανίας με Ρουμανία και σύμφωνα με τις πληροφορίες της, η κατάσταση στο νότιο κομμάτι της Ουκρανίας είναι εξαιρετικά δύσκολη και δεν είναι εύκολο να διαφύγουν από εκεί όσοι θα το ήθελαν. 

Ουκρανία: Δύο νεκροί Έλληνες και έξι τραυματίες στην περιοχή Σαρτανά

Από τα φυλάκια των συνοριακών σταθμών περνάει κόσμος κατά δεκάδες είτε με τα πόδια είτε οδικώς. Μεγαλύτερη ροή προσφύγων υπάρχει βορειότερα, δηλαδή στα σύνορα Ρουμανίας με Μολδαβία. 

Οι άνθρωποι φεύγουν κάτω από φρικτές συνθήκες με βουρκωμένα μάτια, μωρά στην αγκαλιά και ελάχιστα υπάρχοντα. Περισσότεροι από 115.000 Ουκρανοί έχουν ήδη περάσει στην Πολωνία.

Τουλάχιστον 198 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί κατά τη ρωσική εισβολή 

Τουλάχιστον 198 Ουκρανοί, ανάμεσά τους τρία παιδιά, σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, δήλωσε ο επικεφαλής του ουκρανικού υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Όπως είπε 1.115 άνθρωποι τραυματίστηκαν, περιλαμβανομένων 33 παιδιών.

To Star στην πρώτη γραμμή: Eπιδρομή της Ρωσίας στη Μαριούπολη 

Δεν είναι σαφές αν αναφερόταν μόνο σε απώλειες αμάχων.

Στο μεταξύ, η δημοτική αρχή της βορειοανατολικής πόλης Σούμι ανακοίνωσε πως αυτή την ώρα διεξάγονται μάχες στους δρόμους της πόλης και κάλεσε τους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους

Ουκρανία: Το Κίεβο επιβάλλει απαγόρευση της κυκλοφορίας 

Η δημοτική αρχή του Κιέβου επέβαλε απαγόρευση της κυκλοφορίας, η οποία θα διαρκέσει από σήμερα το απόγευμα έως το πρωί της Δευτέρας χωρίς διακοπές, έγινε γνωστό από το γραφείο του δημάρχου, αποσαφηνίζοντας μια ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα.

Ουκρανία:  Μαίνονται οι μάχες - Τουλάχιστον 198  οι νεκροί από την εισβολή

Το Κίεβο είχε πει νωρίτερα ότι η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα διαρκεί από τις 17.00 το απόγευμα έως τις 08.00 το πρωί, καθημερινά.

«Για την αποτελεσματικότερη άμυνα της πρωτεύουσας και την ασφάλεια των κατοίκων της, η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα διαρκέσει από σήμερα (26 Φεβρουαρίου) στις 17.00 έως το πρωί της 28ης Φεβρουαρίου», επισημαίνεται σε μια ανακοίνωση.

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι οι αυστηροί κανόνες χρειάζονται για να καθαρίσει η πόλη, η οποία πλήττεται από βομβαρδισμούς και πυρά, από τα «σαμποτάζ του εχθρού και τις ομάδες αναγνώρισης».

Η Ρωσία συνεχίζει την επίθεση εναντίον της Ουκρανίας από κάθε κατεύθυνση έπειτα από προσωρινή διακοπή

Όλες οι ρωσικές μονάδες στην Ουκρανία έλαβαν σήμερα την εντολή να συνεχίσουν την επίθεση από πάσα κατεύθυνση, έπειτα από μια προσωρινή διακοπή χθες, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο το υπουργείο Άμυνας της χώρας.

Επαναλαμβάνοντας ανάλογα σχόλια που έκανε νωρίτερα το Κρεμλίνο, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας υποστήριξε πως η χθεσινή παύση έγινε εν αναμονή των συνομιλιών μεταξύ της Μόσχας και του Κιέβου, όμως οι επιχειρήσεις επαναλαμβάνονται, αφότου η Ουκρανία αρνήθηκε να διαπραγματευτεί.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top