Ουκρανία: Έξι οι Έλληνες ομογενείς που έπεσαν νεκροί από βομβαρδισμούς

Τέσσερις σκοτώθηκαν στο χωριό Μπουχάς και δύο στην περιοχή Σαρκανά

 Το ρεπορτάζ της Κατερίνας Τσαμούρης για τον θάνατο των έξι Ελλήνων ομογενών/ Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star (26/2/22)

Άλλοι τέσσερις Έλληνες ομογενείς έχουν χάσει τη ζωή τους στην ανατολική Ουκρανία από βομβαρδισμούς. Σκοτώθηκαν στο χωριό Μπουχάς που βρίσκεται βόρεια της Μαριούπολης, κοντά στην πρώτη γραμμή των αιματηρών συγκρούσεων.

To Star στην πρώτη γραμμή: Eπιδρομή της Ρωσίας στη Μαριούπολη 

Η είδηση έχει επιβεβαιωθεί από τον Έλληνα Πρόξενο αλλά και το Υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο με ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Εκφράζουμε την βαθύτατη θλίψη μας για τον αδόκητο θάνατο τεσσάρων ομογενών στο χωριό Μπουγάς, το οποίο βρίσκεται περίπου 70 χιλιόμετρα βορείως της Μαριούπολης.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους τους και καταδικάζουμε απερίφραστα τις συνεχιζόμενες επιθέσεις εναντίον αμάχων».

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι  στη Μαριούπολη βρέθηκαν δύο νεκροί Έλληνες ομογενείς και έξι τραυματίες από αεροπορικό βομβαρδισμό στο χωριό Σαρτανά, περίπου δέκα χιλιόμετρα έξω από την πόλη.

Ουκρανία: Δύο νεκροί Έλληνες και έξι τραυματίες στην περιοχή Σαρτανά

«Εκφράζουμε τη βαθιά θλίψη σχετικά με το θάνατο και τον τραυματισμό Ελλήνων ομογενών στην περιοχή του Ντονμπάς» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η πρεσβεία της Ρωσίας στην Ελλάδα.

Βρετανικό υπουργείο Άμυνας: Η ρωσική προέλαση έχει επιβραδυνθεί στην Ουκρανία πιθανόν λόγω υλικοτεχνικών προβλήμάτων και αντίστασης

Η ρωσική προέλαση στην Ουκρανία έχει προσωρινά επιβραδυνθεί, πιθανόν λόγω υλικοτεχνικών προβλημάτων και της σθεναρής αντίστασηςv που συναντά, ανέφερε σήμερα το βρετανικό υπουργείο Άμυνας. 

«Η ταχύτητα της ρωσικής προέλασης έχει προσωρινά επιβραδυνθεί πιθανόν ως αποτέλεσμα οξέων υλικοτεχνικών προβλημάτων και της σθεναρής ουκρανικής αντίστασης», λέει το βρετανικό υπουργείο Άμυνας, σε ένα επικαιροποιημένο tweet, έπειτα από αναφορές των υπηρεσιών πληροφοριών. 

Ουκρανία: Περισσότεροι από 115.000 πρόσφυγες έχουν περάσει στην Πολωνία

«Οι ρωσικές δυνάμεις προσπερνούν πολύ μεγάλα πυκνοκατοικημένα κέντρα, αφήνοντας πίσω τους δυνάμεις για να τα περικυκλώσουν και να τα απομονώσουν. Στις συγκρούσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας στο Κίεβο είναι πιθανό να ενεπλάκησαν περιορισμένες δυνάμεις ρωσικών μονάδων που είχαν από πριν πάρει θέση. Η κατάληψη του Κιέβου παραμένει ο πρωταρχικός στρατιωτικός στόχος της Ρωσίας». 

Την ίδια ώρα, ένας αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας είπε σήμερα ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν ενοχληθεί από αυτό που οι ΗΠΑ πιστεύουν πως είναι μια «βιώσιμη» ουκρανική αντίσταση. 

Σε ισχύ από την ΕΕ το β΄ πακέτο οικονομικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας

«Γνωρίζουμε πως δεν έχουν καταγράψει την πρόοδο που θα ήθελαν, ιδίως στον βορρά. Έχουν ενοχληθεί που συναντούν μια πολύ αποφασιστική αντίσταση», είπε ο αξιωματούχος, χωρίς να παράσχει στοιχεία. 

«Τους έχουν κόψει την ταχύτητα», συμπλήρωσε ο αξιωματούχος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top