Έλληνας στο Κίεβο: «Δεν μπορούμε να φύγουμε γιατί το μωρό δεν έχει χαρτιά»

«Η τρέλα δεν έχει όρια» λέει ο πατέρας νεογέννητου 10 ημερών

Οι εικόνες και οι μαρτυρίες που έρχονται από την βομβαρδισμένη Ουκρανία «λυγίζουν» ακόμη και τους πιο δυνατούς. 

Ο Δημήτρης Γιαννακίδης, ένας Έλληνας που ζει στο Κίεβο και έχει ένα νεογέννητο μωράκι 10 ημερών, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τη Μάρα Ζαχαρέα για την ρωσική εισβολή στην πρωτεύουσα. 

Ουκρανία: «Δε θα παραδοθώ» - «Όχι» Ζελένσκι να παραδώσει τη χώρα υπό όρους

«Σήμερα στις 5 η ώρα το πρωί ξεκίνησε η εισβολή και ξυπνήσαμε από μια σειρήνα αεροπορικής επίθεσης. Ήταν ένα άγνωστο πράγμα για εμάς. Είναι η τέταρτη φορά που το ακούσαμε πια. Δεν καταφέραμε να φύγουμε από το Κίεβο γιατί το μωρό μας είναι μόλις 10 ημερών και δεν έχει χαρτιά. Ευτυχώς με τη βοήθεια της πρεσβείας θα αποκτήσουμε χαρτιά και θα τα καταφέρουμε. Ελπίζω αύριο να φύγουμε. Στο Κίεβο είναι ήρεμα τα πράγματα, αλλά κάθε ώρα που περνάει μπορεί κάτι να αλλάξει».

Έλληνας ομογενής στο star.gr: Εγκατέλειψε το Κίεβο με την έγκυο γυναίκα του

Μιλώντας για τις οδηγίες που έδωσε η κυβέρνηση στους πολίτες ο Έλληνας ομογενής λέει: «Μας έχουν πει να μείνουμε στα σπίτια και αν ακούσουμε σειρήνες να κατέβουμε στα καταφύγια. Συγκεκριμένα, εμείς μένουμε στον 13ο όροφο. Τα δύο υπόγεια επίπεδα του πάρκινγκ θεωρούνται καταφύγιο. Ελπίζω να μην χρειαστεί να ξαναπάμε. Έχουμε ήδη πάει μία φορά σήμερα να κρυφτούμε». 

Ωστόσο, ο κύριος Γιαννακίδης δηλώνει πως πολλοί περίμεναν ότι μπορεί να συμβεί μία τόσο μεγάλη επίθεση: «Αυτό λεγόταν εδώ και πάρα πολύ καιρό από τους Αμερικανούς και τους Ευρωπαίους. Δεν μπορούσε κανένας όμως να φανταστεί ότι αυτό θα γίνει πραγματικότητα. Όμως η τρέλα τελικά δεν έχει όρια» σχολιάζει χαρακτηριστικά.

Ζελένσκι: «Δεν ξέρω για πόσο θα υπάρχει η χώρα μου. Φοβάμαι για τη ζωή μου»

Ένας άνθρωπος αγχωμένος, με ένα μωρό στην αγκαλιά που πίστευε πως είναι προστατευμένος μέσα στην Ουκρανία: «Νιώθω θυμό γιατί η Ευρώπη δεν έχει πράξει το χρέος της. Μιλάμε για έναν πόλεμο στο κέντρο της Ευρώπης σε μια δημοκρατική χώρα, σε μια χώρα που προσπαθεί να ξεφύγει από το στρατιωτικό της παρελθόν». 

Δείτε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top