Ζελένσκι: «Δεν ξέρω για πόσο θα υπάρχει η χώρα μου. Φοβάμαι για τη ζωή μου»

Δραματικό μήνυμα από τον Ουκρανό πρόεδρο

Οι σειρήνες του πολέμου ήχησαν τα ξημερώματα της Πέμπτης στην Ουκρανία. Χιλιάδες άμαχοι τρέχουν να σωθούν από τα ρωσικά πυρά - Βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Σειρήνες πολέμου ήχησαν στην Ευρώπη τα ξημερώματα της 24ης Φεβρουαρίου. Η Ουκρανία δέχεται από τα ξημερώματα τα ρωσικά πυρά και η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση πολέμου. Δυνάμεις του ρωσικού στρατού έχουν περικυκλώσει το Κίεβο.

Ουκρανία: Μάχη και στο Τσερνόμπιλ - Επτά νεκροί στο Κίεβο

Αυτή την ώρα ουκρανικές δυνάμεις πολεμούν για να αποτρέψουν τα ρωσικά στρατεύματα να καταλάβουν το πρώην πυρηνικό εργοστάσιο του Τσερνόμπιλ.

Έλληνας ομογενής στο star.gr: Εγκατέλειψε το Κίεβο με την έγκυο γυναίκα του

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάνει έκκληση στις ΗΠΑ και την Ε.Ε. για βοήθεια στη χώρα του, ενώ αποκάλυψε πως φοβάται και ο ίδιος για τη ζωή του.

Ουκρανία: Σπαρακτικές εικόνες - Πατέρας αποχαιρετά με λυγμούς την κόρη του

πόλεμος Ουκρανία

Η Ουκρανία δέχεται ρωσικά πυρά από τα ξημερώματα της Πέμπτης - AP Images

Νωρίτερα, ο καγκελάριο της Αυστρίας Καρλ Νεχάμερ γνωστοποίησε το περιεχόμενο της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον Ουκρανό πρόεδρο:

Ο Ουκρανός ηγέτης μου είπε ότι φοβάται για τη ζωή του και για την τύχη της χώρας του. Ξεκίνησε να μιλάει στο τηλέφωνο, αναφέροντας το τι συμβαίνει στη χώρα του, σε μία χώρα που, όπως είπε, δεν ξέρει πλέον πόσο καιρό θα υπάρχει ακόμη, ενώ τόνισε ότι δεν ξέρει για πόσο ακόμη ο ίδιος θα είναι ζωντανός.

Πρόσθεσε, δε, ότι ο Ζελένσκι ζήτησε τη βοήθεια της Βιέννης η οποία προτίθεται να δεχθεί πρόσφυγες. «Η κατάσταση στην Ουκρανία είναι άκρως δραματική. Η Αυστρία καταδικάζει σθεναρά τις ενέργειες της Ρωσίας και υποστηρίζει τις σκληρές κυρώσεις της Ε.Ε.», υπογράμμισε ο Νεχάμερ.

πόλεμος Ουκρανία - Πρόεδρος Ουκρανίας Ζελένσκι

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι - AP Images

Ζελένσκι: «Αναμένουμε κυρώσεις στη Ρωσία από τους συμμάχους»

Ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα πως αναμένει από τους συμμάχους της Ουκρανίας να επιβάλουν χειροπιαστές κυρώσεις στη Ρωσία, ενώ ο στρατός ανακοίνωσε πως τέσσερις βαλλιστικοί πύραυλοι εκτοξεύθηκαν εναντίον του ουκρανικού εδάφους από το έδαφος της Λευκορωσίας.

Στην ανατολική ουκρανική πόλη Μαριούπολη, το δημοτικό συμβούλιο ανέφερε πως οι βομβαρδισμοί έπληξαν μια περιοχή κατοικιών και έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος μερικών ανθρώπων.

Ο Ζελένσκι δήλωσε πως η Ουκρανία αναμένει χειροπιαστή βοήθεια από τους συμμάχους της. Εξάλλου, ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα κάλεσε τις άλλες χώρες να επιβάλουν σκληρές κυρώσεις στη Ρωσία αμέσως και να παράσχουν στρατιωτική και οικονομική υποστήριξη στην Ουκρανία.

«Αυτή τη στιγμή, ο Πούτιν βυθίζει την Ευρώπη στην πιο σκοτεινή εποχή της από το 1939. Όποια κυβέρνηση ελπίζει ότι μπορεί να περιμένει να περάσει αυτό είναι αφελής. Μην επαναλάβετε λάθη του παρελθόντος», έγραψε ο Κουλέμπα στο Twitter.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top