Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής: Τα ερωτήματα που θα απαντήσουν οι ηγέτες

Στις Βρυξέλλες επικρατεί κλίμα απογοήτευσης

Ένα «συντριπτικό»  πακέτο κυρώσεων, με μαζικά και στοχευμένα μέτρα αναμένεται να εγκρίνουν οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ συναντώνται σήμερα στις 9 το βράδυ στις Βρυξέλλες για να συντονίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.  

Η Ρωσία «σφυροκοπά» όλη την επικράτεια της Ουκρανίας- Τα σημεία εισβολής

Στις Βρυξέλλες επικρατεί κλίμα απογοήτευσης και οργής, γιατί όπως μας έλεγαν Ευρωπαίοι διπλωμάτες, όλοι ήλπιζαν ότι έστω και με τις πρόσφατες κατακριτέες  ανακοινώσεις, ο Βλαντιμίρ Πούτιν έκανε αυτό που ήθελε. Οπότε κατά κάποιο τρόπο οι Ευρωπαίοι αιφνιδιάστηκαν, παρόλο που ετοιμάζονταν για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.  Σήμερα, οι ηγέτες, θα αποφασίσουν να επιβάλουν έναν δεύτερο, πολύ πιο σκληρό γύρο κυρώσεων στη Ρωσία. Οι κυρώσεις είναι έτοιμες από την Κομισιόν και την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης, αλλά οι ηγέτες θα πουν αν είναι αρκετές ή θα τις προχωρήσουν περαιτέρω. Παρόλο που στα προηγούμενα στάδια, χώρες όπως η Ιταλία και η Ουγγαρία ήταν επιφυλακτικές, μετά την εισβολή οι Ευρωπαίοι είναι ενωμένοι.  Ένα από τα βασικά ερωτήματα που θα συζητήσουν είναι τι είδους υποστήριξη μπορεί να παράσχει η ΕΕ στην Ουκρανία. Θα ενισχύσουν με όπλα; Θα δώσουν τεχνογνωσία; Ένα ακόμα βασικό ερώτημα είναι αν θα πρέπει να υπάρξει προετοιμασία για ενδεχόμενη χρήση πυρηνικών;  Οι ηγέτες θα συζητήσουν επίσης για πιθανό μεταναστευτικό κύμα από την Ουκρανία στην Ευρώπη.  

Παράλληλα ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ ανακοίνωσε ότι αύριο θα πραγματοποιηθεί έκτακτη Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ μέσω τηλεδιάσκεψης.  

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top