Ουκρανία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η χώρα για 30 μέρες

Φόβοι για μια εμπόλεμη σύρραξη με τη Ρωσία

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει κηρυχθεί η Ουκρανία σε όλο της το έδαφος εκτός από τις περιοχές Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ, που ελέγχονται από αυτονομιστές, οι οποίοι υποστηρίζονται από τη Ρωσία. Στις περιοχές αυτές ισχύει, ούτως ή άλλως τέτοιο καθεστώς από το 2014.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα διαρκέσει αρχικά 30 ημέρες και θα αυξήσει τους ελέγχους εγγράφων και οχημάτων, μεταξύ άλλων μέτρων. Η σύσταση του συμβουλίου απαιτεί κοινοβουλευτική έγκριση πριν τεθεί σε ισχύ.

Ο Πούτιν θέλει «διπλωματικές λύσεις» και στέλνει στρατεύματα στη Λευκορωσία

Νωρίτερα, το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας είχε προειδοποιήσει τους πολίτες της να μην επισκέπτονται τη Ρωσία και κάλεσε όσους βρίσκονται σε αυτή να εγκαταλείψουν τη χώρα.
 
Ο υπουργός Εξωτερικών, Ντμίτρο Κουλέμπα, κάλεσε τη Δύση να επιβάλει περισσότερες κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας που θα στοχοθετούν την οικονομία της χώρας και τον στενό κύκλο του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ουκρανία: Φόβοι για ρωσική εισβολή από μέρα σε μέρα

«Τα πρώτα αποφασιστικά βήματα ελήφθησαν χθες και είμαστε ευγνώμονες για αυτό», επεσήμανε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Κουλέμπα. «Τώρα η πίεση πρέπει να αυξηθεί προκειμένου να σταματήσουν τον Πούτιν. Να πληγεί η οικονομία και ο στενός του κύκλος. Να πληγούν περισσότεροι. Να πληγούν σκληρά. Να πληγούν τώρα», υπογράμμισε.

Κρίση στην Ουκρανία: Με αυστηρές κυρώσεις απαντούν ΗΠΑ και Ε.Ε. στη Ρωσία

Οι δυτικές χώρες ανακοίνωσαν χθες τις πρώτες κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας μετά την αναγνώριση από τη Μόσχα της ανεξαρτησίας του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ και απείλησαν να επιβάλουν και νέες, αν η Ρωσία εισβάλει στη γειτονική της χώρα.

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top