Ουκρανία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Ντονέτσκ

Καταστράφηκε ο κεντρικός αγωγός ύδρευσης

Η Ρωσία συνεχίζει να συγκεντρώνει στρατεύματα γύρω από την Ουκρανία. Οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται στο ελεγχόμενο από φιλορώσους ανατολικό τμήμα της χωρας. 

Με το δάκτυλο στη σκανδάλη στην Ουκρανία: Επιμένουν για εισβολή οι ΗΠΑ

Στο Ντονέτσκ καταστράφηκε ο κεντρικός αγωγός ύδρευσης. Οι κάτοικοι έτοιμοι να πάρουν τα όπλα στα χέρια αλλά και να ανοίξουν τα σπίτια τους για να φιλοξενήσουν πρόσφυγες. 

Από την κόκκινη ζώνη μεταδίδει ο απεσταλμένος του Star Σπύρος Λάμπρου. Εκρήξεις. Τραυματισμένοι στρατιώτες. Άνθρωποι που τρέχουν για να σωθούν. 

Η ένταση στα σύνορα Ρωσίας - Ουκρανίας κλιμακώνεται. Ο πλανήτης κρατά την ανάσα του. Το Ντονέτσκ κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. 

Καταστράφηκε ο κεντρικός αγωγός ύδρευσης. Αυτό είναι το κατεστραμμένο ρωσικό στρατιωτικό φυλάκιο και σύμφωνα με τη Μόσχα χτυπήθηκε από ουκρανική οβίδα. 

Το Star στην κόκκινη ζώνη - Το μήνυμα του ουκρανού στρατιώτη 

Το Star βρίσκεται στην κόκκινη ζώνη. Μια ανάσα από τους βομβαρδισμούς. Η επαρχία του Ντονέτσκ μυρίζει μπαρούτι. Παντού υπάρχουν πάνοπλοι στρατιώτες με το δάχτυλο στη σκανδάλη.  

Στον κεντρικό δρόμο υπάρχουν βαριά τεθωρακισμένα οχήματα με πολυβόλα που περιπολούν σε κάθε σημείο. Οι Ουκρανοί δεν ησυχάζουν. Περιμένουμε πάντα μια επίθεση από τους Ρώσους λένε. 

Για πρώτη φορά μιλάει σε ελληνικό κανάλι Ουκρανός στρατιώτης. Ο 28χρονος Ιβάν ανήκει στην ομάδα κρούσης και είναι έτοιμος να πολεμήσει για την πατρίδα του. «Μείνετε δυνατοί», λεει στους συμπατριώτες του. 

Στο σπίτι του Ιβάν καρδιοχτυπούν η έγκυος σύζυγος του και τα δυό του κοριτσάκια. Αν εισβάλλουν οι Ρώσοι θα απομακρύνει άμεσα την οικογένεια του από την περιοχή. 

Το Star στην κόκκινη ζώνη: «Αν χρειαστεί θα ανοίξουμε τα σπίτια μας για πρόσφυγες»

Όσο πλησιάζουμε στη ζώνη πυρός τα πράγματα αγριεύουν. Οι Ουκρανοί πλέον κόβουν και την εθνική οδό. 

Τοποθετούν συρματοπλέγματα, τσιμέντα στη μέση του δρόμου, προκειμένου αν δεχτούν επίθεση να μπορέσουν να αμυνθούν, να σταματήσουν εδώ τα άρματα μάχης του εχθρού. 

Στα χωριά της επαρχίας του Ντονέτσκ οι κάτοικοι είναι έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο. Είναι έτοιμοι και φοβισμένοι για άλλη μια φορά. Τα παιδάκια κρατούν σφιχτά το χέρι των μανάδων τους, άλλα παίζουν με τα ποδηλατάκια τους ενώ δίπλα τους παιρνούν στρατιώτες. 

Η τροφοδοσία στην αγορά γίνεται με γοργούς ρυθμούς. Οι Ουκρανοί φροντίζουν να γεμίζουν τα ράφια τους γιατί όπως λένε αν γίνει πόλεμος θα ανοίξουν τις πόρτες και θα υποδεχθούν τους πρόσφυγες. 

Μυστικές Υπηρεσίες ΗΠΑ: «Ο Πούτιν έδωσε εντολή για εισβολή σε Ουκρανία»

Ντονμπας: Τρόμος από τις συνεχείς εκρήξεις 

Την ίδια ώρα, στο Ντονμπάς μέλη του συνεργείου του αμερικανικού CBS πέφτουν στο έδαφος. Ακούγονται εκρήξεις.  

Σύμφωνα με το NBC σημειώθηκαν πάνω από 1.566 εκρήξεις τις τελευταίες μέρες. Είναι κομμάτι της Ουκρανίας αλλά ελέγχεται από φιλορώσους αυτονομιστές. 

Ουκρανία: Εκπαιδεύονται στα όπλα και μαθητές λυκείου 

Σε σχολείο της Ουκρανίας μαθαίνουν σε 16χρονους πως να χειρίζονται τα όπλα.  Η στρατιωτική εκπαίδευση πια, είναι μέρος του προγράμματος σπουδών τους. 

Δείτε εδώ ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top