Μπάιντεν: Μέσα στις επόμενες μέρες η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία

«Έχουν φέρει περισσότερους στρατιώτες αντί να αποχωρήσουν»

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε σήμερα ότι οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι η Ρωσία θα μπορούσε να επιτεθεί στην Ουκρανία τις επόμενες μέρες, παρά τους ισχυρισμούς του Κρεμλίνου ότι αποσύρουν τις δυνάμεις τους.

«Είναι πολύ υψηλή η πιθανότητα εισβολής», απάντησε χαρακτηριστικά σε ερώτηση των δημοσιογράφων. 

ΗΠΑ: «Ο Πούτιν μπλοφάρει και με fake news ψάχνει πρόσχημα για εισβολή»

«Είναι πολύ υψηλή γιατί δεν έχουν μετακινήσει κανένα από τα στρατεύματά τους έξω. Αντίθετα, έχουν φέρει περισσότερα στρατεύματα στο σημείο. Επίσης, έχουμε λόγους να πιστεύουμε ότι συμμετέχουν σε μια «επιχείρηση ψευδούς σημαίας» για να έχουν μια δικαιολογία για να εισβάλλουν. Κάθε ένδειξη που έχουμε είναι ότι είναι έτοιμοι να πάνε στην Ουκρανία, να επιτεθούν στην Ουκρανία».

Δεν υπάρχουν ενδείξεις αποκλιμάκωσης, καθώς Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν την Τετάρτη ότι 7.000 νέοι Ρώσοι στρατιώτες έφτασαν κοντά στην Ουκρανία, σε αντίθεση με τους προηγούμενους ρωσικούς ισχυρισμούς για αποχώρηση.

Πιέζοντας για το αν πιστεύει ότι θα συμβεί μια επίθεση, και αν ναι, πότε, ο Μπάιντεν είπε: «Ναι. Έχω την αίσθηση ότι θα συμβεί τις επόμενες μέρες».

Ουκρανία: Εκρήξεις κοντά στο αεροδρόμιο του Ντονέτσκ

Ο Μπάιντεν είπε, λίγα λεπτά πριν ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν ετοιμαστεί να μιλήσει στα Ηνωμένα Έθνη, ότι υπάρχει «διπλωματικός δρόμος» για έξοδο από τη σύγκρουση.

Είπε ότι ζήτησε από τον Μπλίνκεν «να πάει στα Ηνωμένα Έθνη και να κάνει μια δήλωση σήμερα. Θα καθορίσει ποιος είναι αυτός ο δρόμος. Έχω χαράξει έναν δρόμο και για τον Πούτιν επίσης την Κυριακή». 

Η Ρωσία μπορεί να εισβάλει στην Ουκρανία εντός της εβδομάδας, λένε οι ΗΠΑ

Ο Μπάιντεν είπε επίσης πως δεν σκοπεύει να τηλεφωνήσει στον Πούτιν.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top