Aυτά είναι τα πιο περίεργα επαγγέλματα του κόσμου

Δοκιμαστής σκυλοτροφής, καταγραφέας ψαριών και άλλα

Όλοι έχουμε ακούσει για επαγγέλματα περίεργα αυτά όμως που παρουσίασαν η Ελίνα Παπίλα και ο Γιώργος Καρτελιάς στην εκπομπή Breakfast@star ξεπερνάνε κάθε φαντασία.

Ρωσία: Ακτιβίστρια φυλακίστηκε γιατί έβαλε σε ανάρτηση κόκκινο θαυμαστικό

Οι δύο παρουσιαστές της πρωινής ζώνης του Star ανέφεραν  επαγγέλματα.

1. Εξεταστής οσμής (Σινσινάτι, Οχάιο)

Στα 50 ετών εργαστήρια του Hilltop στο Σινσινάτι οι εξετάσεις οσμής διεξάγονται καθημερινά σε αναπνοή, πόδια, νεογνά γάτας και πάνες. Στην προκειμένη περίπτωση πρόκειται για μία δοκιμή που ακολουθεί ένα αυστηρό πρωτόκολλο για την αποτελεσματικότητα των αποσμητικών σώματος. Η Betty Lyons ξεκίνησε την καριέρα της πριν από 35 χρόνια. Εκπαιδεύτηκε για περίπου ένα χρόνο και κάθε μήνα υποβάλλεται σε εξέταση μέτρησης της (οσφρητικής) οξύτητάς της. Οι οσμές διακρίνονται σε μία κλίμακα από 1 έως 10 και οι περισσότερες κριτές είναι γυναίκες, καθώς έχουν την ικανότητα να κάνουν λεπτομερέστερες διακρίσεις.


2. Δύτης που μαζεύει μπαλάκια γκολφ (Φλόριντα)

Ο Jeffrey Bleim λέει ότι η δουλειά του είναι πάντα να μαζεύει. Ντυμένος με στολές κατάδυσης, πάχους τριών στρωμάτων και δεμένος με εξοπλισμό κατάδυσης 45 λιβρών, βαρίδια 18 λιβρών στη μέση του και 60 λίβρες μπαλάκια του γκολφ κρεμασμένα στο λαιμό του μέσα σε δίχτυ, γλιστρά μέσα στο νερό στα γήπεδα γκολφ του Ορλάντο και μαζεύει τις μπάλες των άστοχων του αθλήματος…
Σε μία τυπική μέρα, όπως λέει, μαζεύει 5.000 μπάλες και εβδομαδιαίως φτάνει τις 25.000. Πέρυσι, ανέσυρε 800.000 μπάλες, βάρους 40 τόννων. Τι τις κάνει αφού τις μαζέψει; Τις στέλνει σε εταιρεία φινιρίσματος, η οποία τις πουλά στη μισή τιμή και ο ίδιος κερδίζει περίπου 5 με 10 σεντς για καθεμία.

3. Δοκιμαστής σκυλοτροφής (Κάνσας)

Η δοκιμή σκυλοτροφής δεν είναι για σιχασιάρηδες, γιατί ο καλύτερος τρόπος να τη δοκιμάσεις -ισχυρίζεται η Patricia Patterson– είναι να τη γευτείς. Στο κάμπους του Πανεπιστημίου του Κάνσας η ίδια αναλύει δείγματα σκυλοτροφής ως προς τη γεύση φυσικά, αλλά και για την υφή της. Τυπικά, οι ιδιοκτήτες σκύλων δεν θέλουν σκυλοτροφές που γεμίζουν το χώρο ψίχουλα.
Η Patricia πραγματοποιεί δοκιμές στις οποίες συγκρίνει τη σκληρή υφή ενός σκυλομπισκότου σε σχήμα μπριζόλας με επτά διαφορετικές τροφές για ανθρώπους, όπως κρεμώδες τυρί, σκληρό τυρί, ελιές, καραμέλες, ασπράδι αυγού, ξηρούς καρπούς και λουκάνικα Φρανκφούρτης.

4. Ξεσκονιστής δεινοσαύρων (Ουάσινγκτον)

Για πάνω από 30 χρόνια ο Frank Braisted ξεσκονίζει κόκκαλα 145 εκατομμυρίων ετών. Είναι ό μοναδικός που ξεσκονίζει τους δεινοσαύρους στο Μουσειο Σμιθσόνιαν της Ουάσινγκτον.
Πέντε ημέρες την εβδομάδα τις πρώτες πρωινές ώρες, έχει στη διάθεσή του όλους τους δεινοσαύρους και τους ξεσκονίζει με ένα φτερό και με ηλεκτρική σκούπα. Κάτι που δεν κάνει ποτέ, ωστόσο, είναι να αγγίζει τα οστά. Στη φωτογραφία ποζάρει με έναν στεγόσαυρο.

5.Καταγραφέας ψαριών (Σιάτλ)

Υπάρχει κάτι εντελώς περίεργο στο επάγγελμα της Julie Booker. Εργάζεται μόνο κατά την περίοδο αναπαραγωγής (Ιουνιο έως Οκτώβριο), μένει ξάγρυπνη μερικές νύχτες μέχρι τη 1 τη νύχτα, μετρώντας ψάρια κάθε δέκα λεπτά. Δουλεύει στο Ballard Locks στο Σιάτλ και η καταμέτρηση που κάνει στα ψάρια βοηθά στο να ρυθμίζεται το δικαίωμα αλιείας στην περιοχή. Συχνά ακολουθείται από τουρίστες.

Δείτε το breakfast@star 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top