Κορωνοϊός: Τέλος οι μάσκες στους εξωτερικούς χώρους για τους Ισπανούς

Διχασμένοι οι επιστήμονες για την άρση των μέτρων στη Γερμανία

Η Ισπανία άρει σταδιακά τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί στη χώρα για την αναχαίτιση του τελευταίου κύματος της πανδημίας.

Η Όμικρον έφερε το τέλος των πιστοποιητικών στην εστίαση της Καταλονίας

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως την ερχόμενη Τρίτη θα βάλει τέλος στην υποχρέωση των πολιτών να φορούν μάσκα προστασίας στους εξωτερικούς χώρους, μέτρο που επιβλήθηκε στα τέλη Δεκεμβρίου για να αντιμετωπιστεί το κύμα της μετάλλαξης Όμικρον.

«Η κυβέρνηση του Πέδρο Σάντσεθ θα υιοθετήσει στο υπουργικό συμβούλιο της Τρίτης το διάταγμα που καταργεί την υποχρέωση της χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους», δήλωσε σήμερα η Ισπανίδα υπουργός Υγείας Καρολίνα Ντάριας στο ραδιοσταθμό Cadena Ser.

«Όλοι οι (υγειονομικοί) δείκτες βελτιώνονται, ιδιαίτερα το ποσοστό πληρότητας στα νοσοκομεία και η επίπτωση των κρουσμάτων», δήλωσε η υπουργός Υγείας.

Γερμανία: Διχάζονται οι ειδικοί για τη χαλάρωση των μέτρων

Την ίδια ώρα, οι υγειονομικοί στη Γερμανία είναι διχασμένοι για το αν η χώρα είναι έτοιμη να χαλαρώσει τα περιοριστικά μέτρα.

Σήμερα, η χώρα ανακοίνωσε αριθμό ρεκόρ νέων κρουσμάτων (36.120), λόγω της πιο μεταδοτικής Όμικρον. Ωστόσο, οι ειδικοί εκτιμούν ότι έχει έρθει η ώρα να καταρτιστεί «το σχέδιο ελευθερίας» για το πώς θα αρθούν σταδιακά οι περιορισμοί. 

«Η κατάρτιση αυτού του Σχεδίου Ελευθερίας είναι τώρα το πιο σημαντικό έργο των πολιτικών», δήλωσε ο Αντρέας Γκάσεν επικεφαλής της ένωσης οικογενειακών γιατρών (KBV) μιλώντας σήμερα στην εφημερίδα Rheinische Post.

Ο Γκάσεν εκτίμησε ότι η Γερμανία θα πρέπει να δεχθεί ότι θα ζει με την covid-19, όπως κάνει με τη γρίπη, η οποία εμφανίζει συνεχώς νέα στελέχη και προκαλεί δεκάδες χιλιάδες θανάτους ετησίως. 


Άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Φινλανδία, η Μεγάλη Βρετανία, η Ιρλανδία, η Ελβετία και η Αυστρία, έχουν αρχίσει να αίρουν τους περιορισμούς τις τελευταίες ημέρες σε μια προσπάθεια να επιστρέψουν στην κανονικότητα. 

Την προηγούμενη εβδομάδα ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς αρνήθηκε να αποκαλύψει λεπτομέρειες για τα σχέδια χαλάρωσης των περιορισμών πριν από την κορύφωση του τρέχοντος κύματος της επιδημίας, που αναμένεται στα μέσα Φεβρουαρίου. 

Κάποια γερμανικά κρατίδια όμως, όπως η Σαξονία και το Σλέσβιχ- Χόλσταϊν, ανακοίνωσαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα τη χαλάρωση των μέτρων, μια κίνηση που επέκριναν κάποιοι Γερμανοί υγειονομικοί ως πρόωρη. 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top