Η Όμικρον έφερε το τέλος των πιστοποιητικών στην εστίαση της Καταλονίας

Δεν θα είναι υποχρεωτικά σε μπαρ, εστιατόρια και αθλητικές αίθουσες

Πορεία κατά των μέτρων για τον κορωνοϊό στη Βαρκελώνη - AP Video

Σε μια απόφαση που θα συζητηθεί προχώρησε η Καταλονία, αφού ανακοίνωσε ότι από αύριο, Παρασκευή, βάζει τέλος στην υποχρέωση να παρουσιάζει κάποιος υγειονομικό πάσο για να μπει στα μπαρ, τα εστιατόρια και τις αίθουσες για αθλητικές δραστηριότητες, υποστηρίζοντας πως το μέτρο αυτό είναι λίγο αποτελεσματικό, μπροστά στη μεγάλη μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Όμικρον.

Ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού μπορεί και πάλι να μολυνθεί από τον ιό εξαιτίας της Όμικρον, ανεξάρτητα από την εμβολιαστική κατάστασή του ή από το γεγονός ότι είχε ήδη κολλήσει τη νόσο. Αυτό είναι το βασικό επιχείρημα της Καταλονίας, ακολουθώντας έτσι την άποψη της επιτροπής των ειδικών που έχει σχηματίσει. 

Η απόφαση αυτή δημοσιεύθηκε σήμερα στην περιφερειακή Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

πιστοποιητικό Καταλονία

Τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν στην Καταλονία

Το υγειονομικό πάσο ισχύει από το τέλος Νοεμβρίου για την είσοδο στα μπαρ, τα εστιατόρια, τις αίθουσες για αθλητικές δραστηριότητες  στην Καταλονία, μια τουριστική περιφέρεια με 7,7 εκατομμύρια κατοίκους. 

Μολονότι ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει πολύ υψηλός στην περιφέρεια αυτή, τα νοσοκομεία δεν είναι όσο κορεσμένα φοβούνταν οι αρχές πως θα είναι στα πιο απαισιόδοξα σενάριά τους. 

Η περιφέρεια ήρε συνεπώς το μεγαλύτερο μέρος των περιορισμών, βάζοντας τέλος την Τρίτη στους περιορισμούς που ίσχυαν για τη χωρητικότητα των εστιατορίων και καταργώντας το όριο των δέκα προσώπων για τις ιδιωτικές συναθροίσεις.

Ο μόνος περιορισμός που παραμένει σε ισχύ είναι το κλείσιμο των ντισκοτέκ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top