Ιρλανδία: Άγρια δολοφονία 23χρονης μέρα μεσημέρι, την ώρα που γυμναζόταν

Η γυναικοκτονία που συγκλονίζει τη χώρα

Συγκλονισμένη είναι η Ιρλανδία με τη στυγερή δολοφονία μιας νέας κοπέλας την ώρα που γυμναζόταν μέρα μεσημέρι.

Η Άσλινγκ Μέρφι δολοφονήθηκε στη γενέτειρά της, την πόλη Τάλαμορ την Τετάρτη, ενώ γυμναζόταν σε μια δημοφιλή διαδρομή δίπλα σε ποτάμι. Η αστυνομία λέει ότι η επίθεση εναντίον της 23χρονης δασκάλας ήταν πιθανόν τυχαία και ότι ο δράστης παραμένει ασύλληπτος.

γυναικοκτονία Ιρλανδία

Η άτυχη Άσλινγκ Μέρφι που δολοφονήθηκε μέρα μεσημέρι στην Ιρλανδία

Η δολοφονία σόκαρε τη χώρα και περίπου 100 συγκεντρώσεις οργανώθηκαν ως φόρος τιμής στην Ιρλανδία και τη Βόρεια Ιρλανδία, μεταξύ άλλων έξω από το κοινοβούλιο του Δουβλίνου, όπου τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στις 16.30 τοπική ώρα, την ίδια σχεδόν ώρα που η Μέρφι δέχθηκε την επίθεση.

γυναικοκτονία Ιρλανδία

Πλήθος κόσμου άφησε λουλούδια, αποτίοντας φόρο τιμής στην κοπέλα που δολοφονήθηκε μέρα μεσημέρι στην Ιρλανδία - Reuters

Πολίτες άφησαν λουλούδια έξω από τις πύλες του κοινοβουλίου, όπως έκαναν και πολιτικοί, μεταξύ αυτών ο πρωθυπουργός Μάικλ Μάρτιν.

Η Μέρφι ήταν μουσικός και οι φίλοι της έπαιζαν παραδοσιακή ιρλανδική μουσική, την ώρα που το πλήθος παρέμενε σιωπηλό για μια ώρα.

Η επικεφαλής του Εθνικού Συμβουλίου Γυναικών, που οργάνωσε την κεντρική συγκέντρωση, δήλωσε πως ο θυμός αναμφίβολα αποτελεί μια στιγμή- ορόσημο στην εκστρατεία για τον τερματισμό της βίας των ανδρών σε βάρος των γυναικών.

Ο Μάρτιν είπε ότι η κυβέρνηση εργάζεται τον τελευταίο χρόνο σε μια εθνική στρατηγική για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής, σεξουαλικής και έμφυλης βίας, το κεντρικό σημείο της οποίας είναι μηδενική ανοχή για τη βία εναντίον των γυναικών.

    
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top