Ο Μπόρις Τζόνσον ζήτησε συγγνώμη από τη βασίλισσα Ελισάβετ για τα πάρτι

Έγιναν δύο πάρτι του κόμματος εν μέσω εθνικού πένθους για τον Φίλιππο

Στην Βρετανία «συγγνώμη» ζήτησε από το παλάτι το πρωθυπουργικό γραφείο μετά την αποκάλυψη ότι μια μέρα πριν από την κηδεία του πρίγκιπα Φιλίππου διοργανώθηκαν δύο αποχαιρετιστήρια πάρτι στους χώρους της Ντάουνινγκ Στριτ. 

«Είναι βαθιά λυπηρό το γεγονός ότι αυτό συνέβη σε ώρα εθνικού πένθους και το πρωθυπουργικό γραφείο ζήτησε συγνώμη από το Παλάτι», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Μπόρις Τζόνσον. 

Τζόνσον: Έκανε πάρτι μια μέρα πριν από την κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου

Τη νέα αποκάλυψη έκανε η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Daily Telegraph και, όπως γράφει, τα δύο πάρτι πραγματοποιήθηκαν σε δύο διαφορετικά μέρη της πρωθυπουργικής κατοικίας για να αποχαιρετιστούν δύο εργαζόμενοι του πρωθυπουργικού γραφείου. Πρόκειται για τον τότε διευθυντή επικοινωνίας του βρετανού πρωθυπουργού, τον Τζέιμς Σλακ, και έναν από τους επίσημους  φωτογράφους του Μπόρις Τζόνσον.

Αν και ο βρετανός πρωθυπουργός δεν ήταν παρών στις συγκεντρώσεις αυτές, καθώς βρισκόταν στην εξοχική του κατοικία, οι νέες αποκαλύψεις δυσχεραίνουν ακόμη περισσότερο τη θέση του στην Ντάουνινγκ Στριτ, επισημαίνουν οι αναλυτές στο Λονδίνο. Μάλιστα εκτιμούν ότι θα ακολουθήσουν και άλλες σχετικές αποκαλύψεις. 

Σε τεντωμένο σχοινί ο Μπόρις Τζόνσον

Με αυτά και με τ' άλλα ήδη στον δημόσιο διάλογο της χώρας έχει ξεκινήσει η συζήτηση για την αντικατάσταση του Μπόρις Τζόνσον. Ο υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ και η υπουργός Εξωτερικών Λία Τρας θεωρούνται πιθανοί διεκδικητές του χρίσματος. 

Για να προχωρήσει η διαδικασία ανάδειξης νέου ηγέτη των Συντηρητικών θα πρέπει 54 βουλευτές του κόμματος να στείλουν επιστολή στην επιτροπή 1922 (αυτή που είναι υπεύθυνη για τις εσωκομματικές εκλογές), με την οποία θα ζητάνε να ενεργοποιηθεί η διαδικασία εκλογής νέου ηγέτη.   
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top