Κορωνοϊός: Νέα μετάλλαξη Deltacron στην Κύπρο – Τα πρώτα στοιχεία

Αποτελεί συνδυασμό των μεταλλάξεων Δέλτα και Όμικρον

Κρούσματα της Deltacron εντοπίστηκαν στην Κύπρο - Βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Μετά τη Florona, φαίνεται ότι μπαίνει στη ζωή μας και η Deltacron, με τη νέα παραλλαγή του κορωνοϊού να ταυτοποιείται σε δείγματα θετικών περιστατικών στην Κύπρο.

Florona – Delmikron: Τι γνωρίζουμε για τη συνύπαρξη Όμικρον, Δέλτα, γρίπης

Σύμφωνα με τον δρ Λεόντιο Κωστρίκη, η Deltacron δεν είναι νέα μετάλλαξη, αλλά ο συνδυασμός των μεταλλάξεων Δέλτα και Όμικρον, ο οποίος μπορεί να προσβάλει ταυτόχρονα ένα άτομο. 

Όπως είπε, ο συνδυασμός των δύο μεταλλάξεων εντοπίστηκε σε 25 περιστατικά και φαίνεται ότι τα στελέχη έχουν γονιδιακό υπόβαθρο της μετάλλαξης Δέλτα.

Υπήρχαν ψίθυροι που μίλησαν για τέτοια μετάλλαξη, αλλά δεν έχει ταυτοποιηθεί σε καμία χώρα.

Από τους 25 ασθενείς, στους οποίους εντοπίστηκε η νέα μετάλλαξη, οι 11 ήταν νοσηλευόμενοι και 14 άτομα αφορούν τον γενικό πληθυσμό. Η συχνότητα εύρεσης της νέα μετάλλαξης σε νοσηλευόμενους ήταν υψηλότερη, παρά σε άτομα που δεν ήταν νοσηλευόμενοι. «Μπορούμε να πούμε πως η συσχέτιση της Deltacron με τη νόσο που απαιτούν νοσηλεία δεν είναι τυχαία», ανέφερε ο κ. Κωστρίκης στο Sigmalive.

Όσον αφορά τη μεταδοτικότητα του νέου στελέχους, ο δρ Κωστρίκης είπε πως το εάν θα επικρατήσει της Όμικρον και της Δέλτα, αυτό είναι νωρίς να φανεί. «Ωστόσο, σύμφωνα με τις δικές του αναλύσεις, θεωρεί πως «το νέο στέλεχος θα μπορούσε να εκτοπίσει την Όμικρον», κατέληξε.

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top