Αυτή είναι η πιο cool γειτονιά της Ευρώπης!

Κοπεγχάγη: Οι λόγοι για να την επισκεφτείτε εδώ και τώρα

Είναι στα άμεσα σχέδια σας ένα ταξίδι στο εξωτερικό; Αν ναι, ιδού ο προορισμός που πρέπει να επιλέξετε. Αναφερόμαστε φυσικά στη μαγευτική Κοπεγχάγη που προσφέρει ό,τι πραγματικά μπορεί να ζητήσει ο επισκέπτης. 

Για όσους έχουν ταξιδέψει στη δανέζικη πόλη, τη θεωρούν ένα ευχάριστο διάλειμμα από τη ρουτίνα της καθημερινότητας κι αυτό γιατί οι ρυθμοί ζωής σε σχέση με άλλες πόλεις, είναι πιο χαλαροί.

Και πώς να μην είναι άλλωστε, αφού προσφέρει στους κατοίκους της υψηλή ποιότητα ζωής. Οι κοινωνικές ανισότητες είναι δυσδιάκριτες, η εγκληματικότητα βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα ενώ παρέχει και ίσες ευκαιρίες για κοινωνική ανέλιξη.

Στην πρωτεύουσα της Δανίας δε θα πλήξετε ποτέ! Αρχικά θα νιώσετε δέος, μόλις αντικρίσετε τα τετραώροφα κτίρια είτε είναι νεόδμητα είτε έχουν κατασκευαστεί πολλά χρόνια πριν.

 

 

 

 

Η Κοπεγχάγη δεν είναι μια συνηθισμένη πρωτεύουσα χώρας κι αυτό γιατί δε φημίζεται για τους θεόρατους ουρανοξύστες της από γυαλί και χάλυβα, όπως άλλες, αλλά για τα επιβλητικά οικοδομήματά της με τα έντονα, διαφορετικά χρώματα, που έρχονται σε αντίθεση με τη άχρωμη σκανδιναβική πέτρα.

Εκεί θα βρείτε τους ντόπιους να κάνουν ποδήλατο στα λιθόστρωτα δρομάκια, ενώ είναι απίθανο να μην καταγράψετε με την κάμερα του κινητού ή τη φωτογραφική σας μηχανή, τον ήλιο που αναδύεται από το νερό μέσα στο λευκό τοπίο.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι το περιοδικό Time Out ανέδειξε προσφάτως τη Nørrebro ως την πιο «cool» γειτονιά στον κόσμο. 

Η κουζίνα αποτελεί χαρακτηριστικό γνώρισμα ενός τόπου, μέσω αυτής γνωρίζουμε την κουλτούρα μια χώρας. Τα πιάτα που θα γευτείτε στην Κοπεγχάγη, σίγουρα δε θα σας απογοητεύσουν. Άλλωστε φιλοξενεί δύο από τα καλύτερα εστιατόρια στον πλανήτη. 

 

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top