Ρωσία: Του είπαν να βάλει μάσκα και άρχισε να πυροβολεί - Δύο νεκροί

Τέσσερις τραυματίες, ανάμεσά τους και ένα παιδί

Ρωσία

Συναγερμός σήμανε στη Ρωσία, όταν ένας άνδρας άνοιξε πυρ σε Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών στη Μόσχα, σκοτώνοντας δύο πολίτες και τραυματίζοντας άλλους τέσσερις, μεταξύ των οποίων ένα παιδί.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο άνδρας ήρθε σε αντιπαράθεση με τον φύλακα, όταν του ζήτησε να φορέσει μάσκα πριν μπει στο ΚΕΠ. Εκείνος έβγαλε όπλο και άρχισε να πυροβολεί.

Ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν επιβεβαίωσε στο λογαριασμό του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης VKontakte το περιστατικό, όπως και ότι ο δράστης συνελήφθη. 

 

 

Θύματα είναι μια υπάλληλος του κέντρου εξυπηρέτησης πολιτών και ένας πολίτης -επισκέπτης. Μεταξύ των τεσσάρων τραυματιών, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, είναι δύο γυναίκες, ένας άνδρας και ένα 10χρονο κοριτσάκι. Οι τραυματίες βρίσκονται αυτή την ώρα στο χειρουργείο. 

Ο συλληφθείς, κάτοικος Μόσχας και πρώην στρατιωτικός βρίσκεται σε μια κατάσταση «σύγχυσης, σε μια παρανοϊκή κατάσταση», όπως αναφέρει το TASS επικαλούμενο πηγή της αστυνομίας.  

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο δράστης έκανε χρήση αεροβόλου όπλου που είχε μετατρέψει σε πυροβόλο με πραγματικές σφαίρες. Οι γείτονες του δήλωσαν ότι πρόκειται για άτομο με ψυχικές διαταραχές.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top