Ισπανία: 68 γιατροί και νοσηλευτές ΜΕΘ θετικοί στον κορωνοϊό μετά από πάρτι

Είχαν κάνει την τρίτη δόση ή τεστ αντιγόνου πριν κολλήσουν

Τα στοιχεία για την πορεία της πανδημίας σε παγκόσμιο επίπεδο - Βίντεο αρχείου AP 

Σχεδόν 70 νοσηλευτές και γιατροί που εργάζονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας σε νοσοκομείο της Μάλαγας βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, έπειτα από ένα χριστουγεννιάτικο πάρτι.

Συγκεκριμένα, 68 από τα μέλη του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού του Πανεπιστημιακού Περιφερειακού Νοσοκομείου της Μάλαγας στην Ανδαλουσία υποβλήθηκαν σε τεστ που βγήκαν θετικά. Σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές της χώρας, η πηγή της μόλυνσης ερευνάται, ωστόσο αναφέρθηκε ότι και οι 68 συμμετείχαν την 1η Δεκεμβρίου σε μια χριστουγεννιάτικη γιορτή.

Συνολικά στο πάρτι αυτό παρέστησαν 173 άνθρωποι. Όσοι προσβλήθηκαν από κορωνοϊό είχαν υποβληθεί σε τεστ αντιγόνου ή είχαν κάνει την τρίτη, αναμνηστική δόση του εμβολίου, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Μια άλλη πιθανή πηγή της μόλυνσης ενδέχεται να ήταν το μεγάλο γεύμα που παρατέθηκε για τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο.

Όσοι μολύνθηκαν έχουν ήπια συμπτώματα.

Οι αρχές της Ανδαλουσίας συνέστησαν στους εργαζόμενους σε δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία να μην συμμετέχουν σε χριστουγεννιάτικα πάρτι.

Στο μεταξύ, στις Βαλεαρίδες Νήσους, επιβεβαιώθηκαν τέσσερα νέα κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον. Οι τρεις ασθενείς είναι ένας πατέρας που έφτασε πρόσφατα στην περιοχή και μόλυνε δύο μέλη της οικογένειάς του ενώ ο τέταρτος είχε ταξιδέψει στη Νότια Αφρική.

Συνολικά, στην Ισπανία έχουν εντοπιστεί μέχρι τώρα εννέα κρούσματα της Όμικρον, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top