Βέλγιο: Δικαστήριο έκρινε παράνομο το πιστοποιητικό Covid

Τι είναι και πού χρησιμοποιείται το υγειονομικό πάσο Covid Safe Ticket

Βέλγιο

Πρωτοβάθμιο δικαστήριο της Βαλλονίας έκρινε ότι το υγειονομικό πάσο «Covid Safe Ticket» που ισχύει στο Βέλγιο παραβιάζει την αρχή της νομιμότητας και της αναλογικότητας.

Κορωνοϊός: Μερικό lockdown και στο Βέλγιο - Ποια μέτρα πήρε

Ζητά, μάλιστα, από την Περιφέρεια της Βαλλονίας να λάβει εντός επτά ημερών μέτρα για να άρει την παρανομία, αλλιώς θα ισχύσει πρόστιμο 5.000 ευρώ για κάθε ημέρα καθυστέρησης.  

Η Περιφέρεια της Βαλλονίας με ανακοίνωσή της, σημειώνει ότι προτίθεται σήμερα να καταθέσει έφεση, διευκρινίζοντας ότι το «Covid Safe Ticket» δεν καταργείται με την απόφαση, αλλά συνεχίζει να ισχύει και να εφαρμόζεται. 

Η απόφαση εκδόθηκε κατόπιν προσφυγής από οργάνωση που παρουσιάζεται ως «συμμαχία επαγγελματιών υγείας, επιστημόνων, δικηγόρων και Βέλγων πολιτών». 

Αντίστοιχη προσφυγή έχει κατατεθεί και σε Δικαστήριο της Περιφέρειας των Βρυξελλών, που εκδικάζεται στις 8 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την εφημερίδα «Le Soir», που προσθέτει ότι σήμερα εξετάζεται από Δικαστήριο των Βρυξελλών η νομιμότητα της εφαρμογής Covidscan για τον έλεγχο του υγειονομικού πάσου.  

Το «Covid Safe Ticket» χρησιμοποιείται στο Βέλγιο ως εισιτήριο για την είσοδο σε εκδηλώσεις, την εστίαση, τα γυμναστήρια και τα ταξίδια. 

Της Μαρίας Ψαρά

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top